Actualitat >

Notícies

Celebrem una nova sessió de CreaTalent centrada en el lideratge

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va acollir, el passat 12 de maig, la sessió "És possible un altre lideratge a les nostres organitzacions?", que s'emmarca en el cicle CreaTalent de CAPSS. La jornada va comptar amb les ponències de Ruben Llop, president del Patronat de la Fundació de l'Institut for Transformational Leadership (IFTL) i soci fundador i managing partner d'aquesta entitat, així com de Joan Carles Cifre, director de Recursos Humans Iberia de Rituals. A més, vam conèixer experiències assistencials entorn del lideratge de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i  del Consorci Sanitari Integral. També vam comptar amb la participació de Johanna Cáceres, directora de Comunicació i Responsabilitat Social Corporativa del Consorci Sanitari del Maresme, i Ana Sedano, gerent d'UCF, les quals van cloure la jornada.

En la seva ponència "Liderar és un esport de contacte", Ruben Llop va voler posar èmfasi en alguns aspectes que, per a ell, marquen la diferència entre gestionar i liderar. Entre ells, va parlar de l'autolideratge i de la necessitat de gaudir de la feina per encomanar la passió. "Liderar és escoltar, acceptar l'altre i estimar-lo, per impulsar-lo a l'acció", va assegurar. Per la seva part, Joan Carles Cifre va parlar de "Lideratge i experiència de l'empleat a Rituals", tot explicant en què consisteix la cultura FOAM que s'ha implementat a la seva organització. "Una bona experiència del client passa per una bona experiència de l'empleat", va recordar.

A continuació, va intervenir Miquel Pons, subgerent i director mèdic de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, qui va parlar del "Flat Management". Es tracta d'un estil de gestió basat a reduir al màxim la distància entre l'espai de presa de decisions i l'espai on es presenten els serveis.

Per la seva part, el Consorci Sanitari Integral va exposar l'experiència @nursescsi, presentada per Iolanda Núñez, gestora clínica i assistencial d'Infermeria de l'Hospital Dos de Maig. Aquesta iniciativa busca fer marca, amb l'objectiu d'apoderar i fer créixer les infermeres, i convertir-les en referents en la cura de les persones ateses.

La sessió de CreaTalent va finalitzar amb un diàleg entre Johanna Cáceres i Ana Sedano, les quals van posar el focus en el vessant més relacional del lideratge, aportant una visió humanista.

Una de les principals conclusions de la seva intervenció és la necessitat de repensar les organitzacions per poder potenciar el desenvolupament professional i personal, separant aquesta part de les tasques més administratives de la gestió de persones.

La sessió, que va comptar amb l'assistència de més de noranta persones, va estar coordinada i organitzada per Anna Vilanova, responsable de desenvolupament del CSI; Mònica Buqueras, cap de desenvolupament i gestió del talent de l'Hospital de Granollers, i Pilar Rol, directora executiva de CAPSS.