Actualitat >

Notícies

El CSC presenta un pòster sobre compra sostenible al congrés de l’EAHP, a Lisboa

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha presentat avui el pòster Review of the environmental criteria introduced in the tendering of drugs, medical devices and non-medical equipment in a health group procurement organization al congrés de l'Associació Europea de Farmacèutics d'Hospital (EAHP), que se celebra a Lisboa (Portugal), des d'avui i fins al 24 de març. Els autors són Virginia Garcia, Araceli Moratalla, Paula Hors i Josep Maria Guiu, de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament i del Servei Agregat de Compres Administratives (SACAC).

El document analitza la incorporació de criteris mediambientals en els procediments de contractació pública en la central de compres del CSC des del 2017 fins al 2021. Tal com recull aquest treball, el volum total de contractació va ser de 1.105 milions d'euros en 2022, dels quals el 76% van ser medicaments; el 18%, productes sanitaris, i un 6%, equips i materials no mèdics, com paper, roba o bosses d'escombraries.

L'estudi Review of the environmental criteria introduced in the tendering of drugs, medical devices and non-medical equipment in a health group procurement organization s'emmarca en la política de responsabilitat social del CSC, que té com una de les línies d'acció la compra sostenible. El CSC també està adherit al Pla d'acció de compra pública verda a Catalunya i és impulsor, juntament amb l'Ajuntament de Barcelona, del Grup de treball per a l'aplicació de les noves guies de contractació social i mediambiental en les entitats de salut de la capital catalana.

Recentment, el CSC també ha publicat la Guia de sostenibilitat per al sector salut i social, una eina interactiva per a promoure la gestió sostenible de les organitzacions del sector. Aquesta guia permet identificar accions a dur a terme en els diferents àmbits de la sostenibilitat, entre els quals destaca la compra pública.

Com a organització altament compromesa amb la sostenibilitat, la té integrada com a objectiu estratègic i treballa en la implementació d'accions enfocades al compliment de l'Agenda 2030 i els ODS.