Actualitat >

Notícies

Organitzem la jornada Com Avançar en el Model de Medicina de Precisió a Catalunya

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), en col·laboració de Roche Farma, organitza la jornada Com Avançar en el Model de Medicina de Precisió a Catalunya, que tindrà lloc el pròxim 22 de febrer a la Pedrera de Barcelona. La trobada serà el marc de presentació del document Propostes per avançar en el model de medicina personalitzada de precisió a Catalunya, en què s'analitzen les possibilitats d'expansió de la Medicina Personalitzada de Precisió (MPP) a Catalunya. La presentació de l'informe anirà a càrrec del director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya, Josep Maria Guiu.

El director general del CSC, José Augusto García Navarro, i de la directora de Roche Farma a Catalunya, Rita Casas, seran els encarregats d'inaugurar la jornada que també acollirà la taula rodona "Reptes i oportunitats per a la medicina de precisió a Catalunya". Moderada pel cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Institut Català d'Oncologia, Ricard Mesía, hi participaran la cap del Laboratori de Biologia Molecular del Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital del Mar de Barcelona, Beatriz Bellosillo; el cap del Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge, Antonio Martínez Yelamos; el cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar de Barcelona, Joan Albanell; el tècnic de la Gerència del Medicament del Servei Català de la Salut, Manel Fontanet, i el director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya, Josep Maria Guiu.

Per poder elaborar l'informe Propostes per avançar en el model de medicina personalitzada de precisió a Catalunya, el CSC va reunir prop de trenta experts per analitzar les possibilitats d'expansió de la MPP a Catalunya, una de les comunitats autònomes pioneres en l'impuls de l'MPP en l'àmbit de l'oncologia. El document és fruit de l'experiència i les reflexions d'aquests experts, que han treballat en dos grups multidisciplinaris, que han comptat amb les aportacions d'oncòlegs, neuròlegs, especialistes en diagnòstic molecular, farmacèutics hospitalaris, economistes de la salut i gestors hospitalaris, entre altres. Es tracta, principalment, de professionals d'institucions i centres de referència del sistema sanitari públic de Catalunya.

Les inscripcions per assistir-hi ja són obertes.