Actualitat >

Notícies

Participem en la constitució de la Taula de treball per harmonitzar les condicions laborals de tots els professionals del SISCAT

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat, avui, en l'aprovació d'un Protocol que contempla la creació i el desplegament de la Taula de treball per harmonitzar les condicions laborals i econòmiques de tots els professionals dels centres integrats al sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT). L'objectiu d'aquesta taula, que compta amb les patronals i representants dels treballadors del SISCAT, és promoure un marc estable de relació, coordinació i diàleg, destinat a proposar les mesures i iniciatives necessàries per fer possible aquest procés d'harmonització de forma consensuada.

Segons ha explicat el conseller de Salut, Manel Balcells, la Taula respon a una "reclamació històrica" de tots els agents del sistema i treballarà perquè "l'harmonització dels convenis permetin, en un futur, una visió del sistema com a sistema únic de salut sota els principis de sostenibilitat, equitat d'atenció a la població i, alhora, amb unes condicions laborals i mobilitat que siguin tan homologables com sigui possible".

Per la seva part, el president del CSC, Manel Ferré, ha descrit la taula com un "fòrum de diàleg on debatre diverses qüestions que contribueixin a avançar cap a un sistema de salut més accessible, sostenible i que doni resposta a les demandes d'una societat canviant".

La primera reunió de la Taula serà el pròxim 15 de febrer i tindrà una periodicitat, com a mínim, trimestral, si bé es podrà reunir amb caràcter extraordinari sempre que la seva presidència, que correspon al conseller de Salut, ho estimi convenient. Serà un òrgan d'assessorament i un espai de treball on els diferents agents socials participants  podran formular propostes per debatre, posteriorment, a les taules de negociació pertinents.