Actualitat >

Notícies

El CSC posa en marxa la Targeta Cuidadora

A través de l'Espai Barcelona Cuida, un servei de l'Ajuntament de Barcelona gestionat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), l'Àrea d'Envelliment i Benestar (eib) ha posat en marxa la Targeta Cuidadora. Es tracta d'una targeta que poden sol·licitar totes les persones cuidadores per beneficiar-se de recursos i serveis gratuïts, en reconeixement de la tasca que fan. 

S'estima que, en total, hi ha unes 355.000 persones a la ciutat potencialment beneficiàries d'aquesta targeta: les que tenen cura de persones grans, malaltes, dependents o amb discapacitat, ja siguin les persones cuidadores de l'entorn més proper o bé treballadores de la llar. La targeta es pot sol·licitar mitjançant un formulari, per telèfon al 934 132 121, o de manera presencial a l'Espai Barcelona Cuida, així com en qualsevol de les oficines de Vila Veïna que ja hi ha a la ciutat.

Amb aquesta iniciativa pionera a l'estat, l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el CSC, vol combatre les dificultats que les persones cuidadores afronten en la vida quotidiana i la manca d'informació, formació i suport que pateixen, així com reduir el risc d'aïllament d'aquest col·lectiu.

Tota la informació sobre aquest servei està disponible al Web de la Targeta Cuidadora.