Actualitat >

Not铆cies

Assistim a la presentaci贸 del Mapa estrat猫gic del CatSalut 2022-2024

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va assistir a la presentaci贸 del Mapa estrat猫gic del Servei Catal脿 de la Salut 2022-2024, que va tenir lloc ahir, 27 de setembre, al Districte Administratiu de la Generalitat. Tal com va explicar la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, es tracta d'un "full de ruta ampli i integrador, pensat i dissenyat amb tots els actors del sistema sanitari, amb objectius i terminis clars, i que identifica les prioritats de totes les actuacions al territori".

El mapa s'articula a partir de tres eixos: accessibilitat i equitat, reordenacions i cartera, i sistemes de pagament. Aquests eixos estan impulsats per dues palanques principals, les inversions i les TIC, i engloben m茅s de 30 l铆nies estrat猫giques i prop de 10 projectes. Aix铆, marca les accions que s'han de dur a terme fins al 2024, en el marc del Pla de salut 2021-2025 aprovat pel Parlament de Catalunya.

En aquest sentit, El Pla recull les pol铆tiques de salut que han de donar resposta a les necessitats de la ciutadania i el Mapa estrat猫gic marca els projectes i les actuacions priorit脿ries que fan evolucionar i millorar el sistema sanitari en la direcci贸 assenyalada pel Pla. Segons va explicar la directora del CatSalut, es tracta d'un treball que reorienta projectes que ja estaven en marxa abans de la crisi sanit脿ria causada per la COVID-19, a partir de l'aprenentatge que ha resultat de la gesti贸 de la pand猫mia.

Durant la presentaci贸, Gemma Craywinckel va posar 猫mfasi en la necessitat de "recuperar la missi贸 compartida entre el CatSalut i el SISCAT". Aquesta missi贸 茅s la de "Garantir l'atenci贸 sanit脿ria de cobertura p煤blica, integral i de qualitat a tota la ciutadania de Catalunya, i cuidar i empoderar els professionals del sistema".

Tota la informaci贸 sobre el Mapa estrat猫gic del CatSalut 2022-2024 ja est脿 disponible, aqu铆.