Actualitat >

Notícies

Assistim a la presentació del Mapa estratègic del CatSalut 2022-2024

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va assistir a la presentació del Mapa estratègic del Servei Català de la Salut 2022-2024, que va tenir lloc ahir, 27 de setembre, al Districte Administratiu de la Generalitat. Tal com va explicar la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, es tracta d'un "full de ruta ampli i integrador, pensat i dissenyat amb tots els actors del sistema sanitari, amb objectius i terminis clars, i que identifica les prioritats de totes les actuacions al territori".

El mapa s'articula a partir de tres eixos: accessibilitat i equitat, reordenacions i cartera, i sistemes de pagament. Aquests eixos estan impulsats per dues palanques principals, les inversions i les TIC, i engloben més de 30 línies estratègiques i prop de 10 projectes. Així, marca les accions que s'han de dur a terme fins al 2024, en el marc del Pla de salut 2021-2025 aprovat pel Parlament de Catalunya.

En aquest sentit, El Pla recull les polítiques de salut que han de donar resposta a les necessitats de la ciutadania i el Mapa estratègic marca els projectes i les actuacions prioritàries que fan evolucionar i millorar el sistema sanitari en la direcció assenyalada pel Pla. Segons va explicar la directora del CatSalut, es tracta d'un treball que reorienta projectes que ja estaven en marxa abans de la crisi sanitària causada per la COVID-19, a partir de l'aprenentatge que ha resultat de la gestió de la pandèmia.

Durant la presentació, Gemma Craywinckel va posar èmfasi en la necessitat de "recuperar la missió compartida entre el CatSalut i el SISCAT". Aquesta missió és la de "Garantir l'atenció sanitària de cobertura pública, integral i de qualitat a tota la ciutadania de Catalunya, i cuidar i empoderar els professionals del sistema".

Tota la informació sobre el Mapa estratègic del CatSalut 2022-2024 ja està disponible, aquí.