Actualitat >

Notícies

Acord amb Drets Socials per a l’increment de tarifes del 3%

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i la resta de patronals de la xarxa pública de serveis socials van signar, el passat 22 de setembre, un acord amb el Departament de Drets Socials relatiu al reconeixement a la tasca professional i millora de la qualitat en la prestació de serveis d'atenció a la gent gran, la discapacitat, la salut mental i addiccions, i la infància i adolescència. L'acord suposa l'augment d'un 3% de les tarifes de serveis socials i inclou, també, el compromís que aquest increment repercutirà en una millora del sou dels treballadors i treballadores.

Concretament, l'acord garanteix l'increment de tarifes del 3%, amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener de 2022, mitjançant els convenis col·lectius d'aplicació i sempre segons la normativa vigent, de manera que les empreses públiques que no puguin augmentar aquest percentatge (segons normativa bàsica) no seran objecte de penalització. Les entitats que ja hagin aplicat increments salarials equivalents aquest any 2022 no hauran de fer-ne de nous.

Així mateix, el text signat estableix que  el Departament de Drets Socials podrà habilitar les mesures i els mecanismes que siguin necessaris per assegurar el compliment d'aquest acord, així com incloure el seu compliment com a requisit en les condicions d'execució dels serveis. L'acord es traslladarà a una ordre que es publicarà en el DOGC.

Des de CSC, qui va ser representat pel seu president, Manel Ferré, es va apuntar la necessitats d'abordar, de manera urgent, alguns dels aspectes recollits en l'acord. Es va demanar concretar l'espai de treball estable amb l'Administració per tal de realitzar una anàlisi de l'increment de les despeses en la tarifa actual, millorar el finançament de la xarxa de serveis socials d'atenció pública, així com avançar en una millora de la qualitat dels serveis prestats.

La signatura de l'acord va tenir lloc a la seu del Departament de Drets Socials, amb la presència de la consellera, Violant Cervera, acompanyada de la secretària general, Dolors Rusinés; la secretària d'Afers Socials i Famílies, Anna Figueras, i el secretari d'Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serrai. Hi van assistir, a més, representants de les patronals de les entitats proveïdores de la xarxa de serveis socials d'atenció pública.