Actualitat >

Notícies

El CSC participa en el 80è Congrés Mundial de Farmàcia i Ciències Farmacèutiques

El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Josep Maria Guiu, ha participat en el 80è Congrés Mundial de Farmàcia i Ciències Farmacèutiques, que s'ha celebrat a Sevilla entre el 18 i el 21 de setembre. L'esdeveniment ha estat organitzat pel Consejo General de Colegios Farmacéuticos de España, conjuntament amb la Federació Internacional de Farmàcia, en la qual Guiu desenvolupa les funcions de vicepresident per a Europa de la secció de Farmàcia Hospitalària.

D'una banda, el director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament va participar en la sessió 'Beyond COVID - Catalysing vaccine technology and drug delivery', que va tractar d'analitzar els reptes regulatoris i per al sector sanitari dels nous tipus de fàrmacs apareguts en els darrers anys, com les teràpies avançades o els fàrmacs a base d'mRNA, en els quals s'han basat algunes de les vacunes contra la Covid-19. També va intervenir a la taula rodona 'Self-care and the impact of access to medicines', en la qual es va fer una reflexió sobre el paper de l'autocura durant la pandèmia i la contribució en la gestió de malalties i afeccions menors per reduir la dependència dels serveis assistencials d'atenció primària.

Josep Maria Guiu també va ser l'encarregat de presentar el pòster de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament 'Management measures of supply shortages of immunoglobulins among hospitals in Catalonia'. Amb aquest pòster, s'ha exposat un estudi realitzat amb catorze entitats associades al CSC i la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona sobre l'anàlisi del desproveïment d'immunoglubilines i el benchmark de mesures de gestió, desenvolupades per les diferents entitats.