Actualitat >

Not铆cies

Es convoquen els premis a la innovaci贸 CSC Impulsa, en el marc d'un conveni amb Roche

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), en col·laboraci贸 amb Roche Farma, ha obert la convocat貌ria dels primers premis CSC Impulsa, uns guardons que permetran detectar i recon猫ixer iniciatives innovadores als centres associats. El projecte s'emmarca en el conveni de col·laboraci贸 subscrit recentment entre el CSC i Roche Farma, que t茅 com a principal finalitat impulsar la innovaci贸 en el sistema sanitari, incentivant la cultura de la innovaci贸 a les organitzacions de salut i donant suport al desenvolupament de projectes en aquest 脿mbit.

La convocat貌ria de CSC Impulsa est脿 dirigida a totes les entitats sanit脿ries associades al Consorci i permetr脿 recollir projectes innovadors en diferents 脿mbits. De totes les candidatures, se seleccionaran un total de 10 projectes, que seran presentats al jurat en una jornada de tipus pitch day.  Posteriorment, es reconeixeran els tres millors, que rebran una dotaci贸 econ貌mica per a la seva implementaci贸. A m茅s de l'import econ貌mic, els responsables dels tres projectes premiats tindran acc茅s a un programa de mentoring per treballar la millora de les seves iniciatives.

Les candidatures, que podran presentar-se fins al 15 de juliol, hauran d'enquadrar-se en determinades categories, que van des dels resultats en salut, la compra innovadora o la sostenibilitat, passant pel big data i els algorismes predictius, la prevenci贸 en salut o la satisfacci贸 de pacients i professionals. Els guardons, les bases dels quals es poden consultar en la plataforma Connecta CSC, tenen com a objectiu promoure la cultura de la innovaci贸 dins de les entitats associades al CSC i donar visibilitat a les experi猫ncies, les bones pr脿ctiques i els projectes que realitzen els professionals de la instituci贸 en qualsevol de les seves activitats, funcions i disciplines.

Des del Consorci de Salut i Social de Catalunya, el director de l'脌rea d'Innovaci贸 i Partenariat, Antoni Gilabert, assenyala que "aquesta iniciativa representa una gran oportunitat perqu猫 les entitats sanit脿ries associades al Consorci puguin impulsar projectes d'innovaci贸 que permetin generar solucions a les actuals necessitats del sistema sanitari i contribuir, amb elles, a la seva sostenibilitat".

Per part seva, la directora de Roche Farma a Catalunya, Rita Casas, destaca que aquest acord permet a la companyia materialitzar el seu "ferm comprom铆s amb el foment de la innovaci贸 i la col·laboraci贸 amb entitats p煤bliques i privades per a potenciar projectes que, a trav茅s de la implicaci贸 dels propis professionals sanitaris, es tradueixin en millores de la qualitat assistencial i la salut i qualitat de vida dels pacients".

Aquest acord s'afegeix al signat el 2021 entre el CSC i Roche Farma per al desenvolupament de projectes de millora i innovaci贸 per al sistema sanitari. Els dos primers projectes d'aquesta col·laboraci贸 s'han centrat en la millora de les urg猫ncies hospital脿ries i en el mesurament dels resultats en salut de la innovaci贸.

Enlla莽os relacionats