Actualitat >

Notícies

Es convoquen els premis a la innovació CSC Impulsa, en el marc d'un conveni amb Roche

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), en col·laboració amb Roche Farma, ha obert la convocatòria dels primers premis CSC Impulsa, uns guardons que permetran detectar i reconèixer iniciatives innovadores als centres associats. El projecte s'emmarca en el conveni de col·laboració subscrit recentment entre el CSC i Roche Farma, que té com a principal finalitat impulsar la innovació en el sistema sanitari, incentivant la cultura de la innovació a les organitzacions de salut i donant suport al desenvolupament de projectes en aquest àmbit.

La convocatòria de CSC Impulsa està dirigida a totes les entitats sanitàries associades al Consorci i permetrà recollir projectes innovadors en diferents àmbits. De totes les candidatures, se seleccionaran un total de 10 projectes, que seran presentats al jurat en una jornada de tipus pitch day.  Posteriorment, es reconeixeran els tres millors, que rebran una dotació econòmica per a la seva implementació. A més de l'import econòmic, els responsables dels tres projectes premiats tindran accés a un programa de mentoring per treballar la millora de les seves iniciatives.

Les candidatures, que podran presentar-se fins al 15 de juliol, hauran d'enquadrar-se en determinades categories, que van des dels resultats en salut, la compra innovadora o la sostenibilitat, passant pel big data i els algorismes predictius, la prevenció en salut o la satisfacció de pacients i professionals. Els guardons, les bases dels quals es poden consultar en la plataforma Connecta CSC, tenen com a objectiu promoure la cultura de la innovació dins de les entitats associades al CSC i donar visibilitat a les experiències, les bones pràctiques i els projectes que realitzen els professionals de la institució en qualsevol de les seves activitats, funcions i disciplines.

Des del Consorci de Salut i Social de Catalunya, el director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat, Antoni Gilabert, assenyala que "aquesta iniciativa representa una gran oportunitat perquè les entitats sanitàries associades al Consorci puguin impulsar projectes d'innovació que permetin generar solucions a les actuals necessitats del sistema sanitari i contribuir, amb elles, a la seva sostenibilitat".

Per part seva, la directora de Roche Farma a Catalunya, Rita Casas, destaca que aquest acord permet a la companyia materialitzar el seu "ferm compromís amb el foment de la innovació i la col·laboració amb entitats públiques i privades per a potenciar projectes que, a través de la implicació dels propis professionals sanitaris, es tradueixin en millores de la qualitat assistencial i la salut i qualitat de vida dels pacients".

Aquest acord s'afegeix al signat el 2021 entre el CSC i Roche Farma per al desenvolupament de projectes de millora i innovació per al sistema sanitari. Els dos primers projectes d'aquesta col·laboració s'han centrat en la millora de les urgències hospitalàries i en el mesurament dels resultats en salut de la innovació.

Enllaços relacionats