Actualitat >

Notícies

Sessió sobre l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària amb Aina Plaza i Montserrat Vilella

La seu del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va acollir, ahir, una sessió per presentar els avenços en la creació de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària (AISS), que va comptar amb Aina Plaza, directora general de Planificació en Salut, i Montserrat Vilella, directora general d'Autonomia Personal i Discapacitat.

Montserrat Vilella va començar la seva ponència explicant els precedents de l'AISS i el punt en el qual es troba el projecte, que va descriure com "una inversió estratègica de país per tenir un sistema d'atenció a les persones molt més valuós". També va reivindicar la necessitat de treballar conjuntament des de l'àmbit social i de salut, perquè això permet multiplicar els resultats i millorar la qualitat del servei, fet que es va evidenciar durant la pandèmia. La directora general d'Autonomia Personal i Discapacitat va posar èmfasi, així mateix, en la necessària implicació dels ajuntaments, des d'on es gestionen, entre altres, els serveis d'atenció domiciliària. "Per implementar l'atenció integrada és imprescindible la implicació dels professionals, però també el compromís de la governança del món local", va assegurar.

En la mateixa línia, Aina Plaza  va expressar el seu convenciment que "per tirar endavant aquest model hi ha d'haver una planificació estratègica que interpel·li tots els sectors". Va recordar, en aquest sentit, que els resultats en salut tenen molt a veure amb les situacions de vulnerabilitat social. La directora general de Planificació en Salut va explicar el full de ruta per a la creació de l'agència, les línies de treball prioritàries i va voler acabar la seva intervenció reivindicant el paper dels professionals: "Són el pilar i el bé més preuat d'aquest sistema".

A la sessió, hi van ser presents els coordinadors de la Comissió de Gestió Social, Manel Valls, i de la Comissió d'Atenció Intermèdia, Benito Fontecha, que van iniciar el debat. El director general del CSC, José Augusto Garcia Navarro, va cloure la sessió instant les entitats associades a continuar col·laborant per fer avançar l'Agència d'Atenció integrada Social i Sanitària i va fer referència al compromís del CSC amb aquest projecte, que ha d'exercir com a palanca de canvi cap a una atenció "de més valor i amb valors".