Actualitat >

Notícies

El CSC inaugura el cicle de debats 2022 #iNNovacióCSC amb la participació de la secretària de Salut Pública

El Consorci de Salut i Social de Catalunya ha inaugurat el cicle de debats #iNNovacióCSC amb la sessió Prevenció en malalties infeccioses i vacunes, celebrada el 17 de maigAquest primer debat va comptar amb la ponència principal de la secretària de Salut Pública del Departament de Salut, Carmen Cabezas, i de Juanjo Hebrero, director de la Unitat de vacunes de Pfizer Espanya. A continuació, experts de diferents entitats de referència al sector sanitari van participar en el debat clínic-gestor.

La secretària de Salut Pública va explicar els reptes actuals quant a vacunació. Aquests reptes impliquen recuperar els indicadors precovid, l'actualització del calendari segons dades epidemiològiques, l'increment de la vacunació dels professionals sanitaris, i la importància de la informació per a la població. Com a repte global, Carmen Cabezas va assenyalar l'aplicació de la innovació relacionada amb la resposta a la pandèmia de SARS-COV2.  

En la seva ponència, Juanjo Hebrero, director de la Unitat de vacunes de Pfizer Espanya, va afirmar que "el virus també innova i és una cursa que s'ha de mantenir". Va afegir que els avenços tecnològics no s'improvisen i és molt important la presa de decisions i l'assumpció del risc. El desenvolupament clínic i industrial, així com el finançament, són altres dels aspectes clau indicats per Hebrero.  

A continuació, en el debat clínic-gestor va participar Pablo Engel, president de la Societat Catalana d'Immunologia; Juan Pablo Horcajada, cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar; Anna Coma Fusté, cap de la Divisió d'Acció Territorial del CatSalut, i Cristina Masuet-Aumatell, cap Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital de Bellvitge. Entre les idees claus del debat, es poden destacar la vigilància i prevenció com a elements necessaris, la capacitat d'adaptació als canvis, i com disposar de tecnologia prèvia va permetre aconseguir més ràpid de les vacunes.

L'acte va estar moderat per Antoni Gilabert, director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, i Josep M. Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC. La propera sessió, que tindrà lloc el 12 de juliol, se centrarà en els reptes de futur en dermatologia.