Actualitat >

Notícies

Se celebra una nova sessió tècnica del CSC sobre l'Aliança estratègica C-17

El Consorci per la Salut i Social de Catalunya (CSC) va organitzar, el passat 12 de maig, la sessió tècnica L'Aliança Estratègica C-17: un model col·laboratiu atractiu per als equips professionals. L'acte, que es va celebrar a la seu del Consorci, va comptar amb la presència de professionals i directius assistencials de diversos centres d'aquesta xarxa per compartir i debatre experiències, coneixement i reflexions al voltant del model.

Va estar moderat per Cristina Iniesta, coordinadora de l'Aliança Estratègica C-17, qui va començar la sessió afirmant que la C-17 "és una aliança que suma per la ciutadania". A la primera part, es van compartir les experiències professionals i reflexions sobre el funcionament de l'aliança dels ponents: Sílvia Montserrat, cap del Servei de Cardiologia del Consorci Hospitalari de Vic; Miquel Nogué, director del Servei d'Oncohematologia del Vallès Oriental; Miguel Angel Plasín, metge adjunt del Servei de Medicina Interna de la Fundació Sanitària Mollet; David Fuster, director del Servei de Medicina Nuclear de l'Hospital Clínic, i Maria Alejo Sánchez, directora del Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospitalari de Vic. Durant les seves intervencions, els professionals van coincidir a l'hora d'assenyalar que, tot i la complexitat, aquest model resulta estimulant per als professionals i serveix per complementar-se i enriquir-se. Com va afirmar María Alejo, "treballar en xarxa augmenta la qualitat i seguretat del procés assistencial". Per acabar aquesta primera part de la sessió, Miguel Ángel Plasín va voler destacar el fet que tots els avantatges i millores del model es deriven en el benefici del pacient, i que aquest fet és el més important.

A la segona part de l'acte, es van compartir reflexions dels directius assistencials sobre la implantació del model als seus centres. Rosa Maria Morral, directora Mèdica del Consorci Hospitalari de Vic, va començar la seva intervenció assenyalant la necessitat de treballar en xarxa, "tant en la C-17, com en tota la resta d'àmbits". Mònica Botta, directora mèdica de l'Hospital General de Granollers, va reforçar aquest argument afirmant que "es manté el convenciment que, malgrat totes les adversitats, no hi ha alternativa a aquesta aliança tan positiva i estimulant".

Per acabar, durant el debat final de la sessió, Toni Castells, director mèdic de l'Hospital Clínic i Sabina Molina, directora mèdica de la Fundació Sanitària Mollet, van reivindicar el fet que l'Aliança C-17 ha aconseguit crear confiança entre tots els agents implicats i que aquest fet és d'una gran importància per garantir la seva continuïtat. Finalment, la directora de l'Àrea Associativa del CSC, Palmira Borràs, va agrair la participació als assistents i participants, i va emplaçar-los a continuar liderant aquest model col·laboratiu d'èxit que és la C-17.

El vídeo de la sessió ja està disponible.

 

Enllaços relacionats