Actualitat >

Notícies

Presentació pública del projecte EquityCancer-LA a Bogotà

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) presentarà, el pròxim 29 d'abril, els avenços del projecte internacional EquityCancer-LA al seminari L'accés al diagnòstic precoç del càncer en diferents contextos d'Amèrica Llatina i Europa, que tindrà lloc, en format híbrid (presencial i en línia), a la Universidad del Rosario (Bogotà).

A la presentació intervindran María Luisa Vázquez i Ingrid Vargas, coordinadores generals del projecte Millorant l'equitat en l'accés al diagnòstic precoç del càncer: una investigació operativa en diferents sistemes de salut a Amèrica Llatina (EquityCancer-LA). Les investigadores del Servei d'Estudis del CSC seran les encarregades de proporcionar una visió general del projecte,  finançat per la UE i liderat pel Consorci, amb la participació d'institucions de set països.

Per la seva part, les investigadores principals d'Amèrica Llatina, Amparo Mogollón, de la Universitat del Rosario; Pamela Eguiguren, de la Universitat de Xile, i Ana Lucía Torres, de la Pontifícia Universitat Catòlica de l'Equador, explicaran el desenvolupament de l'EquityCancer-LA al seu país.

El seminari comptarà amb la participació d'altres experts d'àmbit nacional i internacional. Karla Unger, investigadora de l'Institut Nacional de Cancerologia de Mèxic, parlarà dels factors que influeixen en el diagnòstic del càncer de mama a Mèxic, i Raúl Murillo, director del centre Javeriano d'Oncologia de Bogotà, analitzarà el paper de la investigació operativa. També s'abordaran les experiències a Catalunya i Dinamarca, en les presentacions de  Josep Maria Borràs, director del Pla d'Oncologia de Catalunya, i Signe Smith, de la Universitat de Copenhaguen. Exposaran l'experiència del programa de diagnòstic ràpid de càncer i altres intervencions i els seus efectes sobre el diagnòstic i supervivència , així com les implicacions per a les polítiques sanitàries.

L'objectiu del seminari és compartir el coneixement i les experiències desenvolupades a Amèrica Llatina i Europa, sobre els factors que influeixen en el diagnòstic precoç del càncer, així com de la implementació d'intervencions integrades dirigides a la seva millora.

El seminari es podrà seguir per zoom (ID de reunió 858 3662 7642 / Codi d'accés 854650) o a través del canal Youtube de la Universidad del Rosario.