Actualitat >

Notícies

Arranca la Comissió de Responsabilitat Social i ODS del CSC

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va celebrar, el passat 28 de febrer, la reunió de constitució de la Comissió de Responsabilitat Social i ODS, que neix amb l'objectiu de facilitar a les persones que gestionen l'RS de les entitats associades un espai de debat en el qual tinguin l'oportunitat d'intercanviar coneixement i experiències. Tal com va explicar Marta Moles, responsable d'RS del CSC i coordinadora de la nova comissió, "volem compartir bones pràctiques, idees innovadores, i establir una xarxa de comunicació que ens permeti col·laborar a l'hora d'afrontar inquietuds comunes".

La primera reunió d'aquest nou espai de participació del CSC va arrancar amb una presentació a càrrec del director general, José Augusto García Navarro, qui va fer una introducció sobre el Consorci i sobre el compromís institucional amb l'RS. "Tenim clar que la Responsabilitat Social no és una qüestió d'imatge, sinó que ha de ser un valor que impregni tota l'organització i que es tradueixi en un compromís de totes les àrees i àmbits d'activitat", va assegurar.

En aquest sentit, va explicar que, des del CSC, s'entén l'RS com un model de gestió de les empreses i organitzacions basat en contribuir activament i voluntàriament en la incorporació de criteris responsables en l'estratègia i en la gestió diària, reforçant el compromís amb l'entorn i amb els grups d'interès. "Per ser sostenible, una empresa ha de ser responsable ambientalment, beneficiosa socialment i viable econòmicament", va assenyalar.

A la reunió, també van intervenir diversos membres del Grup Promotor RS-CSC, creat al 2019 i  format per set entitats associades al CSC, els quals van explicar l'experiència dels darrers tres anys compatint coneixement i bones pràctiques. També van parlar de les píndoles La Responsabilitat Social en l'abordatge de la Covid-19, que són una de les iniciatives treballades pel grup a l'inici de la pandèmia. 

A continuació, es van presentar els membres de la nova comissió i es va explicar el funcionament d'aquest nou espai de participació. A l final de la trobada, Marta Moles va presentar el resultat de l'Enquesta sobre els programes RS i ODS de les entitats associades i va emplaçar els assistents a la pròxima reunió, que tindrà lloc el 23 de maig.