Actualitat >

Notícies

El programa Codi Medicament, en tres minuts

L'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau han posat en marxa el programa pilot Codi Medicament, l'aplicació del qual ha demostrat reduir el nombre de reingressos hospitalaris a 30 dies. Un vídeo publicat a la plataforma de projectes innovadors Zinkinn permet conèixer, en poc més de 3 minuts, en què consisteix aquesta iniciativa, basada en la coordinació entre especialitats i nivells assistencials.

El Codi Medicament és un programa de prevenció secundària, d'àmbit territorial, que s'ha implementat en el marc de l'atenció multidisciplinària del pacient fràgil del Servei d'Urgències de l'Hospital de Sant Pau i que incorpora atenció farmacèutica. S'espera, després dels bons resultats d'aquesta primera experiència, poder estendre'l a altres centres i territoris.

Es tracta d'un projecte innovador que, tal com s'explica al vídeo, incideix en quatre dels grans reptes del sistema sanitari: la coordinació assistencial, l'atenció centrada en la persona, la prevenció com a estratègia sanitària i l'orientació als resultats en salut.

Enllaços relacionats