Actualitat >

Notícies

El País Basc i Castella-la Manxa donen respostes sobre la política farmacèutica del segle XXI al cicle INNovacióCSC '21 preguntes, 21 propostes'

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha celebrat la segona sessió del cicle de debats iNNovacióCSC: '21 preguntes, 21 propostes', que ha comptat amb la participació d'Iñaki Betolaza, director de Farmàcia d'Euskadi, i Juan Carlos Valenzuela, cap de l'Àrea de Farmàcia de Castilla la Mancha.

Pel que fa als tres reptes de futur per garantir la sostenibilitat de la prestació farmacèutica, han estat assenyalats la gestió proactiva centrada pacient multipatològic, innovar en el model de prestació farmacèutica i l'ús racional medicament per part d'Iñaki Betolaza. Juan Carlos Valenzuela ha indicat afavorir els bio similars i genèrics, definir elements tècnics en criteris de fixació de preus, i consolidar VALTERMED com a model. Amb relació a la transparència tots dos han coincidit en la necessitat que la indústria faciliti més informació i, el director de Farmàcia d'Euskadi ha afegit la necessitat d'un Marc Europeu Comú.

Com a missatge clau Juan Carlos Valenzuela ha explicat que la transformació digital ha començat amb la pandèmia. La telefarmàcia formarà part de l'atenció i cal coordinació entre nivells assistencials i un marc compartit d'atenció als malalts crònics. Iñaki Betolaza ha afirmat que cal garantir l'accés als medicaments de manera accessible i la prestació farmacèutica innovadora tenint en compte els resultats.

En la pròxima sessió, que tindrà lloc el 2 de novembre, donaran respostes a les qüestions plantejades Flora Pérez, cap del Servei de Gestió Farmacèutica de Cantàbria i Concha Carmona, subdirectora de Farmàcia d'Extremadura. Les inscripcions, que són gratuïtes, ja es troben obertes.