Actualitat >

Notícies

La directora general de l'autonomia personal i la discapacitat, Montserrat Vilella, participa en la Comissió de Gestió Social de CSC

La directora general de l'autonomia personal i la discapacitat, Montserrat Vilella, ha participat aquest dimarts, 21 de setembre, en la Comissió de Gestió Social de CSC. En primer lloc ha posat en relleu la nova organització del departament, de manera que les competències de la seva direcció general es dividiran en tres direccions.

La primera la de l'autonomia personal i la discapacitat, sota la seva responsabilitat, que se centrarà en l'atenció a les persones, assignant el recurs que li correspongui segons el procés de valoració, la transparència i la planificació dels serveis, per fer front a les necessitats de la ciutadania. La segona, la direcció general de provisió de serveis, liderada per Rosa Pons, que aglutinarà les funcions en relació a l'acreditació, la contractació dels serveis, la facturació i contraprestació d'aquests, tenint responsabilitat tant dels centres propis com dels concertats i contractats en les seves diferents modalitats. I, la tercera, la Direcció general de serveis socials, a càrrec de Josep M. Forné, que s'encarregarà dels serveis socials bàsics. Les tres direccions formen part de la Secretaria d'Afers Socials i famílies.

En relació als reptes, ha exposat que l'atenció integrada social i sanitària serà un dels eixos prioritaris d'aquesta legislatura, destacant que la complicitat amb el sector serà essencial, establint espais de diàleg i treball així com una governança compartida amb els ens locals. A més, ha identificat la voluntat d'agilitzar les valoracions de les persones amb dependència per fer front a les llistes d'espera excessives. També ha explicat l'increment de pressupost per aconseguir un millor finançament des del Govern Central per aconseguir el reconeixement del pagament que correspon a Catalunya en relació a les persones amb dependència reconeguda. D'altra banda, ha assenyalat que els serveis de salut mental i addiccions i la discapacitat seran prioritaris per aquest govern, ja que històricament han estat infradotats.

Vilella ha agraït al sector el repte que ha suposat fer front a la pandèmia: "el sector social és un sector molt resilient, però al que cal incorporar nous mètodes de treball conjunt per tal d'abordar els reptes pendents".

Des de CSC, el director general, José Augusto García Navarro, ha posat de manifest la voluntat de treballar plegats amb l'administració per enfortir i millorar l'atenció, crear una xarxa de serveis socials d'atenció pública de qualitat, i des de la Comissió se li ha traslladat la necessitat que la normativa actual no permet fer evolucionar el model d'atenció, cal posar en valor les entitats que han construït xarxes territorials amb veritable vocació de servei públic.