Actualitat >

Notícies

L'abordatge de la violència de gènere des dels serveis sanitaris

Arriba una nova Sessió Tècnica del CSC que en aquesta ocasió tractarà sobre L'abordatge de la violència de gènere des dels serveis sanitaris, se celebrarà el 15 d'abril en format webinar a les 14 hores i és d'inscripció gratuïta. La sessió s'iniciarà amb el repàs per les intervencions efectives per a l'abordatge de la violència masclista que anirà a càrrec de Verònica Espinel, investigadora del Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut del CSC. Espinel ja ha avançat que "existeix una crida global per integrar la detecció i l'abordatge de la violència masclista en els serveis sanitaris" i que "això suposa el repte de superar barreres organitzatives i generar noves habilitats, coneixement i coordinació amb altres sectors".

També coneixerem la perspectiva d'aquesta qüestió des de l'Atenció Primària i l'Atenció d'Urgències. Pilar Babi, metgessa de Família al CAP de La Pau de Barcelona serà la que ens donarà una visió des del primer nivell assistencial partint de la base que "la violència masclista és un condicionant de la salut de les dones, prevalent i de conseqüències serioses" i advertint que "el sistema de salut i en especial l'Atenció Primària de Salut ho ha d'incorporar en la práctica asistencial habitual". Teresa Echeverria, infermera i membre de la Comissió de Violència Intrafamiliar i de Gènere de la Corporació Sanitària Clínic, ens paralrà des del servei d'urgències, i ja ha assenyalat que "la violència com entorn de vida, comporta un factor de risc per a la salut de les dones majoritàriament i de les persones en general, poc considerat per els serveis sanitaris" i assegura que "el sistema de salut té un deute amb totes les persones afectades per aquest patogen que emmalalteix", i per a fer això ha apuntat que "el primer repte és identificar-lo i conèixer la seva repercussió".

Finalment, la responsable de Projectes d'Unió Consorci Formació (UCf), Gloria Serrano, presentarà el mapa interactiu que recull totes les accions dissenyades fins el moment per al projecte formatiu per a la millora de la detecció, prevenció i abordatge de casos de violència masclista en l'àmbit de la salut. Aquest projecte, liderat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, s'està executant de forma conjunta per l'Institut Català de la Salut i per UCF, essent voluntat d'ambdues institucions arribar per igual a tots els professionals sanitaris del territori. A més, és un projecte finançat amb càrrec als crèdits rebuts del Ministeri d'Igualtat (Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere).

Tot es podrà seguir en directe i en format webinar el pròxim 15 d'abril a les 14 hores, només cal fer la inscripció.