Actualitat >

Notícies

Presentat el primer codi de conducta de tractament de dades en l'àmbit sanitari a Europa

El passat 11 de febrer, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va presentar el Codi de Conducta del CSC en el tractament de dades personals, el primer codi de conducta de l'àmbit sanitari a nivell europeu i que codi dotarà a les entitats del sector de la seguretat de complir amb la normativa en protecció de dades. La presentació va anar a càrrec del cap de l'Àrea de Protecció de Dades del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Roc Mas, que va explicar les funcions i característiques principals d'aquest codi aprovat per l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades de Catalunya (APDCAT), autoritat competent i amb capacitat sancionadora a Catalunya. Precisament aquesta una de les característiques importants del codi, ja que adherir-se a ell significa reduir notablement el risc d'enfrontar-se a una sanció. Mas també va explicar la flexibilitat d'aquest codi que permet adaptar-se a les singularitats de cada entitat i com funciona l'òrgan de supervisió. És un codi que "ofereix solucions a situacions complexes en l'aplicació de la normativa en protecció de dades dins del sector sanitari" en paraules del propi cap de l'Àrea de Protecció de Dades del CSC.

La presentació del Codi de Conducta del CSC es pot recuperar en el vídeo de l'acte de presentació que va comptar amb una interessant xerrada de l'advocat especialitzat en protecció de dades i premi 2019 de la Agencia Española de Protecció de Datos 2019, Jorge García Herrero, qui va detallar alguns casos i novetats en l'àmbit legislatiu de protecció de dades. Tota la conferència d'aquest expert també es pot visualitzar en aquest vídeo de l'acte del passat 11 de febrer.  

El Codi de Conducta del CSC en el tractament de dades personals en l'àmbit sanitari ja es pot descarregar i qualsevol entitat interessada en adherir-se només ha d'omplir el formulari i des de l'equip de Protecció de Dades del CSC contactaran per veure'n les possibilitats.