Actualitat >

Notícies

Les voluntats anticipades i els drets dels pacients centraran la primera sessió tècnica CSC de 2021

El 21 de gener i en l'horari habitual, de 14 hores a 16 hores, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) inicia un nou cicle de Sessions Tècniques CSC amb un webinar de plena actualitat donada la recent aprovació de la llei d'eutanàsia. Així, el 21 de gener la sessió tècnica tractarà sobre El respecte dels drets dels pacients també en temps de pandèmia: l'acompliment de les voluntats anticipades davant malalties neurodegeneratives i comptarà amb expertes d'àmbits diversos que abordaran els reptes que suposa l'acompliment de les voluntats anticipades davant les malalties que afecten la cognició i, encara més, en el context de la COVID-19.

Núria Terribas, directora de la Fundació Grifols i vicepresidenta membre del Comitè de Bioètica de Catalunya, reflexionarà sobre el deure ètic i legal de promoure la planificació i anticipació de les voluntats per garantir el respecte a la persona i els seus valors en moments de màxima vulnerabilitat. Rosa Torres, geriatra de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, a partir de la seva experiència, analitzarà el repte d'implementar en la pràctica clínica habitual el principi d'autonomia del pacient, que s'hauria de reflectir, entre d'altres, en els document de voluntats anticipades, la planificació de decisions anticipades o les decisions compartides. Eulàlia Cucurella, presidenta d'Alzheimer Catalunya Fundació, presentarà la visió de les persones afectades i dels seus familiars davant aquesta situació i tancarà la sessió, Glòria Cantarell, membre de la junta directiva de l'Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya, que explicarà com l'associació aborda la preocupació expressada per moltes persones de que siguin respectades les seves voluntats anticipades.

Com sempre, aquestes sessions són gratuïtes i només cal fer la inscripció aquí. A més, ja es pot consultar tot el programa de Sessions Tècniques CSC de 2021.