Actualitat >

Notícies

Presentat al CSC el Pla de vacunació contra la covid-19 a Catalunya

La vacuna està a l'horitzó de tota la ciutadania aquests dies, però encara falten per conèixer moltes qüestions al respecte de la vacunació. Davant l'alt interès que la qüestió desperta en el sector sanitari i social, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha acollit avui la presentació del Pla de vacunació contra la covid-19 a Catalunya, per part de la subdirectora general de Promoció de la Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas. Prop de 200 professionals de les organitzacions associades al CSC han assistit a aquesta presentació on han pogut conèixer amb més detall com està planificada la vacunació a Catalunya i amb quins criteris s'han establert per aquest pla. 

Cabezas ha explicat que els aspectes claus per a l'administració de la vacuna és que sigui segura, efectiva i disponible. A més, ha assenyalat la importància que la cobertura sigui a nivell global, arribant al 60%-70% de la població, i s'han de prioritzar els grups d'alt risc. El pla de vacunació posa en valor la comunicació efectiva amb la població, basada en l'evidència, i el fet de garantir el monitoratge, així com l'avaluació de l'efectivitat. Per a la priorització dels grups de vacunació s'han tingut en compte els següents criteris: risc de morbiditat greu i mortalitat, risc d'exposició, impacte socioeconòmic i risc de transmissió.

D'aquesta manera, s'ha establert en la primera etapa, prevista amb seguretat al gener, que s'aplicarà la vacuna de Pfizer als residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans i discapacitat, el personal sanitari de primera línia, altre personal sanitari i sociosanitari, i les persones amb discapacitat que requereixen intenses mesures de suport. L'administració la realitzaran 25 equips de vacunació formats per 10 infermeres, 6 auxiliars administratius i un/a coordinador/a d'equip.