Actualitat >

Notícies

Salut pública en temps de COVID-19, el cas de les addiccions

Com està influint la pandèmia per coronavirus en addiccions com el tabac, l'alcohol o altres drogues? Aquest interrogant serà el punt de partida de la propera sessió de les Trobades de Salut Pública del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) que se celebrarà el 5 de novembre en webinar i en directe a les 14 hores. Aquesta sessió, que serà la clausura del cicle de trobades d'aquest 2020, és gratuïta però cal fer la inscripció aquí.

El cap del Servei d'Estratègia i Comunicació de la Secretaria de Salut Pública (Agència Salut Pública de Catalunya), Esteve Saltó, moderarà aquesta trobada que comptarà amb Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut del Departament de Salut, i amb Joan Colom, sub-director general de Drogodependències del Departament de Salut, com a ponents.

Cabezas analitzarà els efectes en el control del tabac, considerant l'efecte sindèmic de la COVID-19 amb la pandèmia de malalties no transmissibles i la repercussió de la priorització de la resposta a la pandèmia, que ha fet que moltes activitats preventives deixin de realitzar-se. D'altra banda, Colom exposarà sobre les conseqüències negatives de la pandèmia i de les mesures per contenir els rebrots en el benestar emocional, a partir dels resultats de l'enquesta de 'Salut durant el confinament'. A més, Colom reflexionarà sobre com abordar el repte que aquest context suposa per la implementació del Nou Pla de Drogues i Addiccions Comportamentals i l'elaboració de la nova Llei d'Addiccions.