Actualitat >

Notícies

Coneix intervencions comunitàries per abordar la soledat no desitjada

"La soledat té una altra prevalença i impacte en la salut" va afirmar el director de Serveis de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Davide Malmusi, per obrir la Trobada de Salut Pública CSC que es va celebrar en format webinar dijous passat i a la qual van assistir virtualment i en directe gairebé un centenar de professionals. Sota el títol Soledat no desitjada: abordatge des de la salut pública, es van poder conèixer diferents intervencions comunitàries per abordar la soledat no desitjada. Ara es pot recuperar tota la sessió en vídeo i consultar les presentacions dels i les ponents.  

Pilar Ramos, tècnica de Salut Pública de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), va presentar diferents intervencions comunitàries per afavorir els vincles i la participació de la gent gran, que es lideren per l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Per la seva banda, Laura Coll, responsable de Recerca, i Sergi Blancafort, investigador de la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) van per explicar l'abordatge de la solitud que han promogut i analitzat, així com l'estudi AEQUALIS. Finalment, Montse Gironès, vocal d'Ortopèdia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona va posar l'exemple del programa Radars com a cas d'intervenció com a farmacèutic comunitari.

La pròxima trobada serà el 5 de novembre i tractarà sobre Salut Pública i legislació: el cas de les addiccions. A la web del CSC es publicarà el programa complert i el formulari per a la inscripció gratuïta.