Actualitat >

Notícies

Nou cicle de debats de gestió pública dels medicaments innovadors

Tornen els debats de Gestió Pública dels medicaments innovadors del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). Enguany s'arriba a la tercera edició d'aquest cicle de debats que sempre s'inicien amb una conferència sobre un ponent expert en el tema a abordar i després es presenten diferents novetats per part de la indústria farmacèutica. Per finalitzar cada sessió es realitza un debat entre experts en el mateix àmbit. En aquest 2020 hi haurà dues sessions: una sobre farmàcia hospitalària i coronavirus, el pròxim 1 d'octubre, i una altra al novembre sobre tractament de la migranya. Aquestes sessions són gratuïtes per als associats al CSC i de pagament per als no associats, enguany l'acte se celebrarà presencialment si és possible complir amb les mesures de seguretat de les autoritats sanitàries davant la pandèmia per coronavirus. Si finalment no és possible celebrar el debat de forma presencial, es farà en format webinar.

Per aquest primer debat de farmàcia hospitalària en l'era Covid, comptarem amb el vicepresident de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH), Jordi Nicolàs, per fer la conferència inaugural. Després es realitzarà la presentació dels models de relació entre la indústria farmacèutica i la farmàcia hospitalària abans i després del coronavirus, i seguidament un debat moderta pel director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, Antoni Gilabert, on hi participaran:

  •     Carles Quiñones, cap del Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.
  •     Sandra Fontanals, cap de la Unitat de Farmàcia ICO-Hospitalet.
  •     Jordi Nicolas,  cap del Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari Mutua de  Terrassa.
  •     Maria Antonia Mangues, directora de Farmàcia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
  •     Lluís Campins, cap de servei de farmàcia Consorci Sanitari del Maresme
  •     Cristina Roure, directora de Farmàcia Integral i Adjunta a la Direcció Assistencial del Consorci Sanitari de Terrassa.

Consulta el programa i realitza la inscripció aquí.

Resum del cicle de debats del 2019
Cada any es realitza un llibre resum dels debats sobre gestió pública dels medicaments innovadors, i ja està disponible el del cicle de debats del 2019, un any en el qual es van abordar les millors estratègies d'accés als medicaments en quatre àmbits: salut mental, malalties neurodegeneratives, antiinfecciosos i teràpies avançades.