Actualitat >

Notícies

Nou document sobre neteja i desinfecció als centres sanitaris en les fases de transició de la pandèmia per SARS-CoV-2

Experts de diversos centres associats al Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) han col·laborat en un nou document sobre Neteja i desinfecció als centres sanitaris en les fases de transició de la pandèmia per SARS-CoV-2 que ja està disponible a la web del CSC i que està reconegut per la Direcció de l'Àrea Assistencial del CatSalut, per tal que sigui d'aplicació a tot el SISCAT. El document ha estat impulsat pel CSC, la Unió Catalana d'Hospitals (UCH) i l'Institut Català de la Salut (ICS), i és un consens per a les recomanacions per a la neteja i desinfecció de les àrees dels centres sanitaris en les fases de transició de la pandèmia. És un treball rigorós, a partir de bibliografia contrastada - i que consta en el document-, que té la voluntat d'adaptar-se a realitat de cada centre i així facilitar la feina i unificar els criteris a totes les entitats.

Les persones que han treballat el document com a experts són:

  • Roser Ferrer. Infermera Tècnica de Qualitat. Corporació de Salut del Maresme i la Selva.
  • Miquel Ortega .Director de Serveis Hotelers SSIBE. Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà - Hospital de Palamós.
  • Laia Castellà. Infermera Clínica de Control d'Infecció. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Institut Català de la Salut.
  • Yolanda Torremorell. Cap de Neteja, Bugaderia i Residus. Serveis Generals. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
  • Elena Vidal. Infermera d'higiene i control de la infecció. Hospital de Mataró. Consorci Sanitari del Maresme.    
  • Laura Gavaldà. Facultativa especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Hospital Universitari de Bellvitge. Institut Català de la Salut.
  • Carolina Porta. Infermera de Control d'Infecció. Àrea Desenvolupament Infermeria. Mútua de Terrassa.
  • Jordi Pujadas. Tècnic de Medi Ambient i Eficiència Energètica. Àrea d'Infraestructures, Serveis Tècnics i Patrimoni. Institut Català de la Salut.