Actualitat >

Notícies

Finalitza el projecte del CSC, la Diputació de Barcelona i Salut a la Residència Respir del Recinte Mundet, un cas d'èxit en la crisi del coronavirus

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), en una operació impulsada des del Departament de Salut, ha gestionat una part de la Residència Respir del Recinte Mundet, un espai cedit per la Diputació de Barcelona, i on es va atendre a 30 persones residents sense coronavirus que, des de fa una setmana, ja han tornat als llocs de residència habitual. El projecte, engegat en plena epidèmia de coronavirus per tal de protegir a aquestes persones que no podien continuar als seus centres i residències habituals, ha resultat tot un cas d'èxit amb un alt grau de satisfacció per part dels usuaris, dels familiars i dels professionals. La directora d'aquest projecte, Laura de la Cal, explica que "la implicació dels professionals, molts d'ells sense cap experiència al sector, va ser absolutament formidable, amb una gran tendresa cap a les persones grans en un moment de molta incertesa i preocupació per l'epidèmia". Malgrat, finalment, es van donar casos positius dins el centre, cap d'ells va tenir complicacions i l'equip de professionals "es va mantenir fort també en els moments d'adversitat". Els residents van poder gaudir així d'una atenció propera i humana, i d'uns espais fantàstics.

En aquesta operació, la Diputació de Barcelona va cedir aquests espais per atendre a la gent gran a Barcelona i, a més, es va ocupar de diferents serveis, com el de manteniment i el servei d'àpats. El CSC, des de la seva expertesa i coneixement en l'àmbit social, va encarregar-se'n de la gestió i ha aportat els professionals necessaris. Molts d'aquests professionals van arribar a través d'una formació que el CSC i UCf (Unió Consorci formació) van desenvolupar ràpidament per cobrir les places dels professionals que es trobaven aïllats o de baixa per coronavirus.