Actualitat >

Notícies

La propera Sessió Tècnica CSC serà sobre la provisió de cures integrals

El pròxim 11 de juny al migdia i en format webinar, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) celebrarà una nova Sessió Tècnica, sota el títol: Provisió de cures integrals: Contribueix la dimensió espiritual a la millora de la qualitat i sostenibilitat dels serveis sanitaris i socials? Mariola Bernal serà la ponent d'aquesta sessió on parlarà sobre com l'interès per l'espiritualitat i la seva influència en la salut ha guanyat presència els darrers anys.

Aquest interès es reflecteix en un augment exponencial de la investigació i publicacions científiques, així com de les intervencions en els sistemes sanitaris de molts països. L'OMS ha assenyalat la utilitat de considerar la relació entre espiritualitat i salut dins de l'enfocament preventiu, diagnòstic i de rehabilitació, i el seu potencial per disminuir la despesa sanitària. A la sessió es reflexionarà sobre l'estat de la qüestió i d'intervencions relacionades en el nostre sistema sanitari, així com els reptes i potencialitats, i, particularment, la seva rellevància en el context de la pandèmia de la Covid-19.

Bernal és doctora en Antropología de la Medicina per la Universitat Rovira i Virgili, máster en Espiritualitat Transcultural per la Universitat Ramon Llull i professora en intervenciones basades en Mindfulness a la Massachussets University i a la Bangor University. La seva carrera s'ha desenvolupat en l'àmbit de la salut mental i les migracions,així com en les desigualtats socials en salut. Les inscripcions per aquest webinar ja estan obertes i es realitzarà en directe a partir de les 14 hores.