Actualitat >

Notícies

Segueixen obertes les inscripcions per a la Sessió Tècnica de demà

Tornen les Sessions Tècniques del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), ara en format webinar per tal d'ajustar-se a les recomanacions de les autoritats sanitàries en el marc de l'epidèmia de coronavirus. La primera sessió en aquest format la celebrarem demà a les 14 hores, sota el títol: Suïcidis, un problema emergent? què podem fer per evitar-los? Les inscripcions encara estan obertes i es poden fer aquí.

Comptarem en aquesta ocasió amb Jordi Alonso, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques; Andrea Miranda, investigadora del Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC); i Diego Palao, director executiu de Salut Mental de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell i coordinador de la Comissió de Psiquiatria i Salut Mental del CSC. Tots tres abordaran la temàtica de la sessió des de diferents perspectives en les seves presentacions, un cop acabin s'obrirà el torn de preguntes amb els assistents al webinar.

Alonso partirà en la seva presentació de la base que els pensaments i conductes suïcides són problemes de salut i socials complexos, i a partir d'aquí donarà una perspectiva de salut pública i multidisciplinària per entendre millor la freqüència i impacte socials. Miranda, per la seva part, adverteix que "el suicidi és la segona causa principal de mort entre els joves de 15 a 29 anys a nivell mundial" i que, malgrat els trastorns mentals s'hagin identificat com a predictors d'aquestes conductes "hi ha evidència d'altres factors de risc i protecció rellevants", fet que podria fer variar les estratègies de prevenció. Així, Miranda explicarà aquesta qüestió en detall a la sessió, la qual finalitzarà amb la intervenció de Palao, qui ha assegurat que "el suïcidi és un problema de salut pública de primer ordre". A més, Palao també ha avançat que "hi ha evidència científica d'intervencions preventives eficaces multinivell que s'han d'aplicar de forma sinèrgica amb un Pla Nacional de Prevenció del Suïcidi".