Actualitat >

Notícies

Obert un canal de comunicació constant amb els responsables de farmàcia i del medicament associats al CSC

El CSC està establint un canal de comunicació constant amb els seus associats durant la crisi del coronavirus, també en l'àmbit de farmàcia i del medicament. Ahir ja es va celebrar una reunió telemàtica amb 36 responsables de farmàcia associats al CSC i on van participar també la Gerent del Medicament i la Cap de Divisió d'Acció Territorial del medicament del CatSalut. Els diferents serveis farmacèutics han exposat la seva situació en relació a l'adquisició i ús de medicaments en els seus centres, així com les dificultats davant de l'increment de la demanda assistencial. Per part del CatSalut s'han explicat les principals novetats per a la gestió d'aquesta situació, concretament les mesures per flexibilitzar la dispensació dels plans de medicació en cas de caducitat, la dispensació de la MHDA per a pacients de risc sense haver d'anar a hospital, la flexibilització en els protocols de prescripció dels nous anticoagulants, la llista de medicaments essencials sota control de les autoritats, etc.

D'aquesta manera, el CSC ha establert un canal de comunicació virtual que de forma setmanal permetrà la reunió dels farmacèutics dels centres assistencials per conèixer els avenços i posar en comú tant els problemes com les potencials solucions a la situació del COVID-19 en matèria de farmàcia i medicaments.

Coordinació europea de les centrals de compra
El CSC, com a membre de l'European Health Public Procurement Alliance (EHPPA), ha participat en una reunió amb les centrals de compres de França, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Portugal, Bèlgica, Holanda, Suïssa, Dinamarca i Noruega. La reunió ha servit per analitzar la situació de la compra en uns moments d'emergència sanitària com aquest i s'ha acordat que és necessari coordinar les necessitats del sistema sanitari i les empreses proveïdores de productes així com preveure el futur, a més de gestionar el present, així com d'altres qüestions de comunicació i informació. La trobada suposa un pas més en una coordinació europea per un enriquiment de coneixement que es pugui aplicar a la compra, també en aquest context d'epidèmia.

Informació de farmàcia i medicament en relació al coronavirus

L'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC ha establert també un recull d'informacions d'interés en aquest àmbit en el context de l'epidèmia de coronavirus, i ho ha obert a tothom que ho necessiti a través d'un nou espai web.