Actualitat >

Notícies

Les teràpies avançades tanquen el cicle de debats sobre Gestió pública dels medicaments innovadors d'enguany

El Cicle de debats sobre Gestió pública dels medicaments innovadors 2019 ha tancat l'edició d'enguany amb una sessió centrada en les Teràpies Avançades (TA). Joaquim Delgadillo, gerent de Prestacions Farmacèutiques i Accés al Medicament del Servei Català de la Salut, ha estat el darrer ponent del cicle.

Delgadillo ha presentat l'estat de situació, les oportunitats i els reptes de futur de les teràpies avançades. El ponent ha explicat les diferències entre teràpies avançades i els medicaments convencionals, destacant les evidències en el moment d'autorització, la duració de l'administració, la distribució del cost, els resultats en salut i els procediments de fabricació. Com a conclusions, Delgadillo ha senyalat que les Teràpies Avançades han arribat per quedar-se i que el ritme d'incorporació requereix anticipació, planificació i preparació dels sistemes salut. Per últim, ha explicat que les TA generen incertesa, per tant, és necessari adaptar l'avaluació, els models de pagament i l'anàlisi dels resultats en salut.

Després de conèixer les principals innovacions farmacològiques relacionades amb les teràpies avançades, els assistents han assistit a un debat clínic-gestor sobre l'accés a les teràpies avançades, la gestió clínica, el finançament i els resultats en salut com a instruments per a la sostenibilitat del SNS. En aquest ha participat Pere Barba, especialista en hematologia i teràpies avançades de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Javier Briones, cap de Secció del Servei d'Hematologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Gonzalo Calvo, cap del Servei de Farmacologia Clínica i coordinador del Comitè de Teràpies Avançades de l'Hospital Clínic de Barcelona; Anna Clopés, adjunta a la Direcció General per a la gestió del coneixement, el medicament, la innovació i la recerca de l'Institut Català d'Oncologia (ICO); Rosa Farré, cap del Servei de Farmàcia de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona; Joan Garcia, director d'R+D+i del Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST); i Mercè Obach, de la gerència d'Harmonització Farmacoterapèutica del Servei Català de la Salut (CatSalut).

Pròximament podreu accedir al resum del cicle de debat al web del CSC.