Actualitat >

Notícies

El CSC participa en la conferència de consens sobre salut i migració a Europa

La Dra. M. Luisa Vázquez, directora del Servei d'Estudis del CSC ha participat com a experta internacional invitada a la International consensus conference for establishing a European level Migration Health Database, coorganitzada per la facultat de Medicina de la Universitat de Pécs (Hongria), centre col·laborador de l'OMS, i l'Oficina Europea de l'OMS, els dies 7 i 8 d'octubre.

La conferència de consens amb el títol "Migrant health, public health challenges and responses: defining conditions for establishing a European level migration health data base" (Desafiaments i respostes necessàries relacionats amb la migració i la salut pública - definició de les condicions per establir una base de dades sobre migració i salut a nivell europeu) va reunir més de 50 experts de diferents països de la regió europea, relacionats amb el camp de la migració i la salut. Acadèmics, investigadors, responsables de polítiques nacionals, representants de Nacions Unides (OMS, IOM, NATO), i de l'EU (ECDC, OSHA. FRA) i de societats científiques (EUPHA) així com d'altres agents socials es van reunir a Pécs amb l'objectiu d'elaborar els principis bàsics per a una base de dades europea sobre la salut dels immigrants, coherent i consistent, com a eina essencial per a la planificació i el desenvolupament de la salut pública i dels sistemes sanitaris.

Durant els dos dies de treball es van abordar d'una banda les necessitats d'informació consistent i fiable sobre migració i salut en el context europeu i la informació disponible i d'altre les aproximacions i criteris necessaris per poder arribar-hi.

La Dra. Vázquez va presentar en la segona sessió les lliçons apreses en els últims 15 anys de treball conjunt sobre salut i migració de la comunitat de professionals, investigadors, acadèmics, tomador decisions i ONGs, fent un repàs de la trajectòria de la Secció "Migrant and Ethnic Minority Health" de la European Public Health Association (EUPHA) de la qual forma part, des del 2007 i és vicepresidenta des del 2018.

Es va elaborar una declaració, que juntament amb les presentacions estaran disponibles la pàgina web de l'esdeveniment.