Actualitat >

Not铆cies

El CSC participa en la confer猫ncia de consens sobre salut i migraci贸 a Europa

La Dra. M. Luisa V谩zquez, directora del Servei d'Estudis del CSC ha participat com a experta internacional invitada a la International consensus conference for establishing a European level Migration Health Database, coorganitzada per la facultat de Medicina de la Universitat de P茅cs (Hongria), centre col·laborador de l'OMS, i l'Oficina Europea de l'OMS, els dies 7 i 8 d'octubre.

La confer猫ncia de consens amb el t铆tol "Migrant health, public health challenges and responses: defining conditions for establishing a European level migration health data base" (Desafiaments i respostes necess脿ries relacionats amb la migraci贸 i la salut p煤blica - definici贸 de les condicions per establir una base de dades sobre migraci贸 i salut a nivell europeu) va reunir m茅s de 50 experts de diferents pa茂sos de la regi贸 europea, relacionats amb el camp de la migraci贸 i la salut. Acad猫mics, investigadors, responsables de pol铆tiques nacionals, representants de Nacions Unides (OMS, IOM, NATO), i de l'EU (ECDC, OSHA. FRA) i de societats cient铆fiques (EUPHA) aix铆 com d'altres agents socials es van reunir a P茅cs amb l'objectiu d'elaborar els principis b脿sics per a una base de dades europea sobre la salut dels immigrants, coherent i consistent, com a eina essencial per a la planificaci贸 i el desenvolupament de la salut p煤blica i dels sistemes sanitaris.

Durant els dos dies de treball es van abordar d'una banda les necessitats d'informaci贸 consistent i fiable sobre migraci贸 i salut en el context europeu i la informaci贸 disponible i d'altre les aproximacions i criteris necessaris per poder arribar-hi.

La Dra. V谩zquez va presentar en la segona sessi贸 les lli莽ons apreses en els 煤ltims 15 anys de treball conjunt sobre salut i migraci贸 de la comunitat de professionals, investigadors, acad猫mics, tomador decisions i ONGs, fent un rep脿s de la traject貌ria de la Secci贸 "Migrant and Ethnic Minority Health" de la European Public Health Association (EUPHA) de la qual forma part, des del 2007 i 茅s vicepresidenta des del 2018.

Es va elaborar una declaraci贸, que juntament amb les presentacions estaran disponibles la p脿gina web de l'esdeveniment.