Actualitat >

Notícies

Requisits i eines per a convertir-se en una empresa promotora de la salut

"El 80% dels determinants de salut estan fora del sistema sanitari" ha recordat el cap del Servei de coordinació d'actuacions de salut laboral de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Rafael Panadès, el primer dels ponents de la Trobada de Salut Pública del CSC que s'ha celebrat aquest dijous 19 de setembre i que ha girat al voltant de les empreses saludables. Panadès ha explicat els quatre requisits per a ser una empresa promotora de la salut: fer una correcta gestió dels riscos laborals, realitzar un suport actiu a la política de promoció de salut a l'entorn laboral, estar compromesos amb la comunitat i amb la sostenibilitat. També des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Laura Ramírez, coordinadora de la xarxa d'unitats de salut laboral, ha presentat el 'Projecte Empresa Promotora de la Salut', de recent creació i que s'ha presentat per primer cop en aquesta trobada del CSC. A més d'aquest projecte, Ramírez ha repassat els diversos programes que l'agència té perquè les empreses puguin adaptar-los a les seves polítiques laborals.

Finalment, Marcel Pujol, director de persones de la Fundació Sanitària de Mollet, ha explicat l'experiència que ells tenen com a entitat saludable. Repassant des del procés de creació del grup promotor fins a la implementació, Pujol ha explicat diferents accions que han treballat cap a la millora del benestar emocional, l'activitat física i a través d'un grup de deshabituació del tabac, entre d'altres. Pujol ha aclarit que és aviat per extreure conclusions però tot apunta a un impacte molt beneficiós per als professionals de la Fundació.

La sessió, que ha estat moderada per Rosalía Serra, coordinadora tècnica de l'Àrea Associativa del CSC, es pot recuperar en vídeo i pròximament es publicaran les presentacions que han utilitzat els ponents aquí. La pròxima Trobada de Salut Pública del CSC serà el 21 de novembre i tractarà sobre l'afectació del canvi climàtic i la globalització en la salut pública.