Actualitat >

Notícies

La promoció de la salut des de l'entorn de treball centrarà la pròxima Trobada de Salut Pública

El 19 de setembre al migdia el CSC celebra una nova Trobada de Salut Pública CSC, aquest cop coneixerem com esdevenir una empresa promotora de la salut i quins són els beneficis de les empreses promotores de la salut, entre altres qüestions. Rosalia Serra, coordinadora tècnica de l'Àrea Associativa del CSC, moderarà la sessió on intervindrà Rafel Panadès, cap del Servei de coordinació d'actuacions de salut laboral de l'Agència de Salut Pública de Catalunya; Laura Ramírez, coordinadora de la xarxa d'unitats de salut laboral de l'Agència de Salut Pública de Catalunya; i Marcel Pujol, director de persones de la Fundació Sanitària de Mollet.

Per a Panadès "una empresa promotora de salut és aquella que, a més de tenir una correcta gestió de la seguretat i prevenció dels riscos laborals, es preocupa pel benestar dels seus treballadors donant suport de manera activa a la política de promoció de la salut en l'entorn laboral, està compromesa amb la comunitat a la qual pertany i amb la sostenibilitat".  A més, "ser una empresa promotora de salut comporta beneficis per als treballadors, les empreses i la societat però és un procés continu i transversal que requereix de la implicació de tota l'organització, de la col·laboració entre direcció, els càrrecs intermedis i els treballadors i adaptar les actuacions a les especificitats de cada empresa, dels seus treballadors i de l'entorn", ha avançat Panadès que entrarà més en detall a la sesió del dia 19.

D'altra banda, l'FSm compartirà la seva experiència de desplegament d'un sistema de gestió d'Empresa saludable a través d'una Comissió de treball transversal i multidisciplinari. Cal recordar que és una entitat certificada el 2018 pel model d'Empresa saludable d'AENOR. I finalment, Ramírez explicarà com esdevenir una empresa promotora de salut i ja ha aclarit que "no té perquè suposar una gran inversió de recursos". També ha avançat que els elements indispensables d'una empresa promotora de salut són: la protecció de la salut dels treballadors front els riscos derivats del treball, la creació d'entorns que facilitin l'adopció d'hàbits saludables, el compromís de la la direcció i participació de tots els nivells de l'empresa, i l'elaboració d'un pla d'acció que parteixi de les necessitats de salut de l'empresa i s'integri en el sistema de gestió empresarial.