Actualitat >

Notícies

Comença un nou cicle de debats sobre la gestió pública dels medicaments innovadors

Aquest 30 de maig comença la tercera edició del cicle de debats de Gestió Pública dels Medicaments Innovadors organitzat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). Enguany, la primera sessió estarà dedicada a la salut mental i s'inicia amb una conferència sobre l'estat de situació, oportunitats i reptes de futur dels tractaments farmacològics utilitzats en els trastorns de salut mental, que realitzarà la farmacèutica hospitalària referent de l'àrea de psiquiatria de l'Hospital General de Vic, Núria Riera. Després, coneixerem les principals innovacions farmacològiques relacionades amb el tractament dels trastorns de salut mental i, seguidament se celebrarà un debat clínic-gestor sobre l'accés als tractaments, la gestió clínica i el finançament com a instruments per a la sostenibilitat del SNS i els resultats en salut dels medicaments, en el qual hi participaran:

  • Jordi Blanch, director del Pla director de salut mental i addiccions del Departament de Salut
  • Antoni Corominas, cap del Servei de Psiquiatria de l'Hospital de Mollet
  • Diego Palao, director executiu del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Parc Taulí  
  • Josep Antoni Ramos, cap del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron
  • Núria Riera, farmacèutica hospitalària referent de l'àrea de psiquiatria de l'Hospital General de Vic
  • Eduard Vieta, cap del Servei de Psiquiatria i Psicologia del Hospital Clínic de Barcelona
  • Marta Poll, directora de la Federación Salud Mental Cataluña

Aquestes sessions són gratuïtes pels associats al CSC, però cal omplir la inscripció. D'altra banda, els no associats poden inscriure's i fer el pagament corresponent.

Llibre de resum del cicle de 2018
Ja està disponible el llibre de resum amb els moments més destacats de les intervencions dels ponents del cicle de debats sobre Gestió Pública dels Medicaments Innovadors que el CSC va realitzar durant l'any 2018 i que va abordar les següents àrees terapèutiques: oncologia, hematologia, malalties autoimmunes, malalties cròniques i malalties minoritàries.