Actualitat >

Notícies

Un centenar d'assistents coneixen experiències de millora del compromís professional a la jornada del CSC

L'estudi OPINA mesura el compromís dels professionals respecte a la seva organització i sector. Des del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) es va apostar ja fa uns anys per aquesta qüestió com un tema estratègic per al sistema sanitari, així ho va afirmar el president del CSC, Manel Ferré, durant la inauguració de la II Jornada sobre el compromís dels professionals en el sector sanitari de Catalunya. Més d'un centenar de persones van omplir la sala del CSC per seguir aquesta jornada el passat 12 d'abril.

Primer, el soci director general d'E-Motiva, Jordi Garriga, va mostrar els darrers resultats de l'estudi OPINA al sector, deixant entre les conclusions més destacades el fet que "la quantitat de gent en situació molt negativa s'està reduint". Garriga va insistir que "el sistema s'aguanta pels professionals que hi posen l'ànima", posant així en valor la importància d'aquest estudi. Seguidament, el director general del CSC, José Augusto García Navarro, va moderar la taula amb experiències al sector sanitari, on l'ABS de Torroella de Montgrí, el Consorci Sanitari del Maresme, i l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, van explicar com havien millorat el compromís dels seus professionals i, en conseqüència, els resultats de l'estudi OPINA.

Després es va donar pas a experiències en altres sectors mitjançant empreses que també han utilitzat l'estudi OPINA i, a partir del qual, han fet polítiques de gestió de persones que han permés millorar el compromís dels seus professionals. Vam conèixer així el cas d'Uriach -que compta amb el certificat Top Employer durant els darrers tres anys-, la Universitat Oberta de Catalunya i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Per acabar, Jordi Serrano, soci fundador de Future for Work Institute, va apuntar a les noves maneres de treballar i com està canviant el mercat i les persones en un nou paradigma tecnològic, sempre des de l'àmbit del treball i de recursos humans. Finalment, el secretari general de la patronal CAPSS, Rafael Lledó, va cloure la jornada posant en valor els intangibles i les emocions per aconseguir un major compromís dels professionals, una cloenda que va compartir amb el director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut, Marc Ramentol. Ja pots recuperar els vídeos de la retransmissió en directe del nostre Periscope i un breu vídeo de resum.