Actualitat >

Notícies

Analitzem la demografia mèdica en la propera sessió tècnica del CSC

Sota el títol: Demografia mèdica: reptes del present i futur de la professió, el pròxim 11 d'abril el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) celebra una de les seves Sessions Tècniques CSC. Aquesta sessió estarà moderada per Mònica Botta, directora Mèdica de l'Hospital de Granollers i vocal de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), que donarà pas a la presentació Factors determinants sobre la demografia medica. Accions a emprendre, a càrrec de Marc Soler, director general corporatiu del COMB. A la sessió s'analitzaran quins són els paràmetres claus que determinen la demografia mèdica. En aquest sentit, Soler ja ha avançat que no es tracta tan sols de veure quin és el nombre de metges i metgesses disponibles, sinó d'estar atents a les seves característiques formatives, perfils professionals i condicions de treball.
 
A continuació, Berenguer Camps, director del Gabinet d'Estudis Col·legials del COMB, parlarà dels Paràmetres actuals de la demografia mèdica a Barcelona. Segons Camps, la demografia mèdica presenta actualment reptes que no són nous per al sistema de Salut, però existeixen aspectes de fons com l'envelliment, la feminització i l'afluència de professionals estrangers, que cal analitzar. Tots ells són alguns dels aspectes que necessàriament s'hauran de tenir en compte per saber amb quants professionals podem comptar per a cobrir unes necessitats creixents.

Els assistents podran participar en el debat que s'obrirà un cop finalitzin les presentacions, a més l'acte es podrà seguir en directe al perfil de Twitter i de Periscope del CSC.