Actualitat >

Notícies

El CSC acudeix com a expert al Parlament de Catalunya en relació a la tramitació del Projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones

La setmana passada, el Parlament de Catalunya va demanar al Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) que comparegués en relació a la tramitació que s'està portant a terme del Projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones, una llei que va aparèixer a l'any 2017 però que va queda paralitzada i que ara la cambra podria tirar endavant. Per fer-ho però ha demanat a diversos experts, com el CSC, que proposin les seves al·legacions. Així, la directora del Servei Agregat de Contractacions Administratives del Consorci (SACAC), Paula Hors, va intervenir per donar el punt de vista de l'entitat sobre aquesta llei i ara obrirà un període de reflexió amb els associats al CSC on tots ells podran enviar les consideracions o comentaris que considerin per tenir-ho en compte de cara a les al·legacions finals que el CSC enviarà al Parlament català.

De la intervenció de la directora del SACAC cal destacar la defensa de l'exclusió de les relacions entre el CatSalut i les entitats del SISCAT de la present normativa, així com la necessitat d'aprovar normartives sectorials tant de l'àmbit sanitari com social. A més, Hors va exposar altres aspectes de caràcter més tècnics i va sol·licitar que no es derogui del procediment regulat al Decret 118/2014 sense que hi hagi una normativa que en reguli el procediment i sistemes de contractació entre el CatSalut i les entitats proveïdores del SISCAT.