Actualitat >

Notícies

El CSC, a l’Aliança de Medicaments Crítics de la Unió Europea

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) forma part de la Critical Medicines Alliance, un nou mecanisme consultiu de la Comissió Europea que permetrà al CSC participar a escala europea en la identificació d'àrees clau i prioritats d'acció en l'àmbit dels medicaments crítics. Així, des d'aquesta aliança es proposaran solucions per reforçar l'oferta d'aquest tipus de fàrmacs a la UE, millorant, en última instància, els esforços per prevenir i abordar els desproveïments de medicaments crítics de manera efectiva.

L'Aliança de Medicaments Crítics es dinamitza a través l'entitat HERA (Autoritat de Preparació i Resposta a Emergències Sanitàries de la Comissió Europea). La reunió inaugural del fòrum s'ha celebrat avui a Brussel·les, on ha participat, per part del CSC, Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament. El llançament de l'aliança va ser anunciat ahir al Consell Europeu ministres de salut (EPSCO), per part de l'HERA i la presidència belga del Consell de la Unió Europea.

Durant el fòrum, s'han presentat els dos grups de treball temàtics en els quals es basarà la col·laboració dels membres de l'aliança: un grup sobre el reforçament de la capacitat de fabricació de la UE per als medicaments crítics i els seus ingredients farmacèutics actius i un segon grup sobre la diversificació de les cadenes de subministrament.

El Consorci de Salut i Social de Catalunya pretén aportar en aquesta nova aliança la seva expertesa en l'àmbit de la farmàcia i la compra de medicaments i productes sanitaris i l'experiència del treball col·laboratiu de tots els seus associats en aquests àmbits.