Actualitat >

Activitats i agenda

Cicle de Jornades ‘Comunicació i Responsabilitat Social’ Comunicació inclusiva amb perspectiva de gènere

Data d’inici:
dijous, 26 maig 10:00
Data fi:
dijous, 26 maig 12:00
Lloc:
Parc Sanitari Pere Virgili Sala Geron 3, Edifici Montseny (Planta -1) C. Esteve Terradas, 30. 08023 Barcelona

Al Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) iniciem un nou cicle de Jornades de Comunicació, centrat en la comunicació socialment responsable. A partir de les aportacions d'expertes amb posicionaments diferents, en aquesta primera sessió volem reflexionar entorn del llenguatge no sexista i sobre com aplicar la perspectiva de gènere en el dia a dia de la comunicació de les entitats de l'àmbit sanitari i social.

Programa:

10.00 h.

  • Benvinguda i presentació Llenguatge inclusiu des de la perspectiva de gènere al sector salut i social: On som i cap a on anem. Resultats de l'enquesta del Grup de Treball de Comunicació

Marta Moles, responsable d'RS, i Anna Cerdà, directora de Comunicació del CSC.

10.30 h.

  • El malentès del gènere i la inclusió

M. Carme Junyent, professora titular de lingüística general a la UB, membre fundador del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i del Grup de Lingüistes per la Diversitat (GLiDi). Recentment, ha publicat Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou, entre altres obres.

11.15 h.

  • Comunicació inclusiva: responsabilitat de tothom i aposta de futur

M. Àngels Cabré, periodista, membre de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, escriptora i directora de l'Observatori Cultural de Gènere. És autora de diversos assaigs sobre dones i feminismes, i actualment col·labora al diari ARA.

12.00 h.

  • Conclusions i debat

La jornada se celebrarà en format presencial, tot i que es facilitarà un enllaç per seguir-la en línia a aquelles persones que no s'hi puguin desplaçar.

Inscripció per a assistència presencial

Inscripció per a assistència en línia

Programa