Actualitat >

Activitats i agenda

CODI MEDICAMENT: Actuacions coordinades de prevenció secundària de Problemes de Salut per Medicaments en el territori: Urgències, Atenció Primària, Centres Sociosanitaris, Hospitalització Domiciliària i Residències

Data d’inici:
dimarts, 14 desembre 12:00
Data fi:
dimarts, 14 desembre 16:30
Lloc:
Online

PROGRAMA

12.00 Presentació de la jornada
Xènia Acebes, Antoni Gilabert, M. Antònia Mangues i Mireia Puig

12.15 Presentació del Codi Medicament
Marta Blázquez i Ana Juanes

12.45 Cas Clínic 1-ACTIVACIÓ I CIRCUIT. PSM, detecció i avaluació, activació del CM, filiació de la causa - arrel.
Malalt que consulta a Urgències amb PSM relacionat amb tractament anticoagulant. (Detecció del PSM/Activació del CM, filiació de la causa desencadenant, avaluació de riscos, decisió terapèutica, anticoagulants nous i antics, conciliació de medicació).

Laia López i Montse Serés

13.15 Cas Clínic 2-PRESCRIPCIÓ
Malalt donat d'alta d'Urgències a diferents entorns, amb sobretractament d'un problema de salut (ortostatisme vs hipolglucèmia o ambdós).(PSM com esdeveniment sentinella de situació de risc, revisió de  medicació centrada en la persona).

Natàlia López i Noemí Villén

14.00 Descans-càtering

14.45 Cas Clínic 3-ADHERÈNCIA
Pacient  amb FRCV en tractament crònic amb Antidiabètics i història de mala adherència. Malalt crònic en tractament antidiabètic que consulta per descompensació hiperglucèmia. (Dispositius d'ajuda a l'adherència, complexitat terapèutica).

Ivan Agra, Mar Gomis i Eloi Merencio

15.15 Cas clínic 4-PRESCRIPCIÓ I ADHERÈNCIA
Pacient amb malaltia avançada crònica (MACA) i/o terminal (prevenció del PSM en el pacient més fràgil i/o con insuficient suport social) que consulta per a síndrome confusional. Malalt MACA i/o terminal en situació d'estabilitat clínica. Revisió de medicació. (Beneficis esperats del tractament, avaluació de risc benefici, canvis en la prescripció / desprescripció / Carga AntiAch).

Jordi Martin i Jesús Ruíz

16.00 Cloenda
Antoni Gilabert, M. Antònia Mangues i Mireia Puig

>> Inscripció assistents online

>> Fes clic aquí per connectar-t'hi a través de Zoom