Actualitat >

Notícies

El SEPPS participa a la 7a Conferència Europea de Salut Pública

Durant quatre dies la sanitat ha estat el centre de debat a Glasgow. Més de 1.400 experts han participat a la 7à Conferència Europea de Salut Pública (EUPHA) sota el lema “Atenció amb la bretxa: reduir les desigualtats en la salut i l’atenció sanitària” celebrada a la ciutat escocesa del 19 al 22 de novembre. És un dels esdeveniments de major envergadura d’aquest sector tant en assistents com en logística: 16 pre-conferències, 7 sessions plenàries, 119 sessions paral·leles i 16 estands d'exhibició d'institucions o centres relacionats amb el sector.

Enguany el Servei d’Estudis del CSC (SEPPS) va participar amb dues comunicacions científiques. La primera, anomenada “La coordinació assistencial a Catalunya: la perspectiva dels professionals”, va servir per presentar els resultats de la percepció dels professionals sobre la coordinació entre els nivells assistencials a tres entorns del sistema de salut públic català, en el qual s’identifiquen les principals barreres, així com els seus determinants.

Aquesta comunicació s’emmarca en el projecte “La relació entre continuïtat i coordinació entre nivells assistencials en diferents entorns sanitaris”, desenvolupat amb la col·laboració de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE), Grup SAGESSA, Badalona Serveis Assistencials (BSA), Fundació Socio-sanitària de Manresa, Institut de Prestacions d'Assistència Mèdica al Personal Municipal (PAMEM) i Parc de Salut Mar. Està finançada pels fons d'investigació de l'Instituto de Salud Carlos III (PI10/00348) i Fondos FEDER. 

Les xarxes integrades de serveis de salut a Amèrica Llatina

La segona comunicació forma part del projecte “Impacte en l’equitat d’accés i l’eficiència de les xarxes integrades de serveis de salut (RISS) a Colòmbia i Brasil: Equity-LA”, desenvolupat entre diverses institucions: el Consorci de Salut i Social de Catalunya (Espanya); l’Institut de Medicina Tropical de Amberes (Bèlgica), la Universitat del Rosario (Colòmbia), la Universitat de Pernambuco, el Centre de Recerca Aggeu Magalhães, FIOCRUZ/PE i l’Institut de Medicina Integral Prof. Fernando Figueira (Brasil). I està finançat pel 7è Programa Marc de la Comissió Europea.

La comunicació, en format pòster, i sota el títol “Validació de les versions brasilera i colombiana de la escala del CCAENA© (continuïtat assistencial entre nivells d’atenció)” va presentar la adaptació als sistemes de salut de Colòmbia i Brasil del qüestionari de Continuïtat Assistencial Entre Nivells d’Atenció (CCAENA ©), així com els resultats de la seva validació.