Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

El CSC estrena butlletí

Un nou disseny i noves seccions acompanyaran des d'avui al butlletí Actualitat del CSC, on es seguiran trobant les informacions d'interés pels associats al CSC i per tots aquells interessats en el sector salut i social

En la seva línia d'actualització en les seves eines de comunicació, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), ha redissenyat el seu butlletí, adaptant-lo a la seva recent web (estrenada al mes de maig) i amb un format web responsive design, que permet veure'l correctament a qualsevol suport com smartphones i/o tablets. A més, amb el nou format arriba amb un nou nom, Actualitat CSC, i noves seccions que s'aniran incorporant al llarg de les properes edicions d'aquest butlletí electrònic. 

Això sí, es manté la qualitat dels continguts informatius que ja es tenien a l'anterior butlletí i que l'han convertit en un referent en el seu àmbit. Així doncs, aquest butlletí continuarà proporcionant a tots els que s'hi subscriuen una informació actualitzada del sector salut i social, a més de l'activitat del CSC. També s'hi trobaran les últimes informacions referents a la Patronal CAPSS, les circulars informatives, novetats en recursos humans... que interessen als professionals del sector. A més, es mantenen les activitats i novetats del Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS), així com la difusió d'enllaços, guies i documents d'interés pel sector. I, per últim, les publicacions oficials que l'afecten. 

Esperem que aquest nou Actualitat CSC us agradi!


Calendari de les activitats anuals del CSC

A la web del CSC ja es pot consultar el calendari de totes les reunions periòdiques que tindran lloc durant aquest 2016: les comissions, els grups de treball i sessions tècniques, del CSC.

Veure agenda


Activitat Consorci

La propera sessió tècnica del CSC abordarà la integració de l’atenció social i sanitària

Demà tindrà lloc la Sessió Tècnica del CSC: Integració de l'atenció social i sanitària, a càrrec de Ramon Canal, investigador de l'Institut de Govern i Polítiques, i Montserrat Farran Jové, directora Adjunta d'Atenció Primària de la Gerència Territorial de Lleida (ICS). La sessió és oberta però cal realitzar la inscripció

Llegir més

El CSC participa a la Setena Cimera Europea d’Innovació a Brussel·les

Sina Waibel, investigadora i gestora de projectes del Servei d'Estudis, en representació del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i del grup GAIA, va participar en la Setena Cimera Europea d'Innovació de la Comissió Europea que enguany va estar dedicat a l'acceleració en la incorporació de les innovacions al mercat per a un envelliment actiu i saludable a Europa, a més es van presentar els avenços de l'associació en els últims tres anys i es va planificar el desenvolupament d'estratègies pels propers tres anys

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Noves circulars informatives de CAPSS

La circular 37.15 fa referència a la prescripció infermera de medicaments i productes sanitaris, la circular 01.16 recull les noves quanties del salari mínim interprofessional per a 2016 i per últim la circular 02.16 tracta sobre el requisit per a l'accés i l'exercici de professions sanitàries que impliquin atenció a menors. >>circular 37.15 >>circular 01.16 >>circular 02.16

Actualitzades quatre qualificacions professionals de la família professional de Sanitat

El BOE de 17 de desembre publica l'Ordre PRE/2720/2015, de 7 de desembre, per la qual s'actualitzen quatre qualificacions professionals de la família professional de Sanitat recollides en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. Les qualificacions professionals actualitzades són transport sanitari, atenció sanitària a múltiples víctimes i catàstrofes, anatomia patològica i citologia i audiopròtesis, tenen validesa i són d'aplicació en tot el territori nacional i no constitueixen una regulació de l'exercici professional. 

Veure el BOE


T'interessa

Efectes de la crisi econòmica en la salut de la població de Catalunya

L'Observatori del Sistema de Salut de Catalunya publica aquest informe sobre els efectes de la crisi en la salut de la població, en el qual monitoritza i analitza l'evolució dels principals indicadors socioeconòmics i de salut a nivell comarcal.

Llegir més

L'abordatge del dany cerebral adquirit a l'entorn sociosanitari

L'Imserso publica aquest document que aborda la cura de persones amb dany cerebral adquirit en l'àmbit sociosanitari i que es divideix en quatre blocs principals: les cures en l'entorn sociosanitari, les cures especialitzades, el dany cerebral adquirit, i les activitats de la vida diària.

Llegir més

Signatura del Codi de Bones Pràctiques en la Contractació Pública de Serveis d’Atenció a les Persones

El Codi, impulsat per la Confederació on el CSC participa, té per finalitat proporcionar als òrgans de contractació de SAP un catàleg d'orientacions i de pautes a seguir en la tramitació dels expedients de contractació, i donar a conèixer aquest catàleg als operadors econòmics i a les entitats que participin en les licitacions públiques.

Llegir més

Informe mensual de seguiment de la prestació farmacèutica

El CatSalut ha publicat un informe amb el seguiment de la prestació farmacèutica corresponent a la facturació de farmàcia del mes de novembre, acompanyat de l'anàlisi de la prescripció farmacèutica del període gener-octubre del 2015.

Llegir més


Publicacions oficials

Últimes publicacions oficials al sector

Durant aquestes últimes setmanes s'han realitzat diverses publicacions oficials al sector que són d'interés i que us mostrem a continuació, donat que durant aquest període nadalenc el butlletí del CSC ha deixat d'enviar-se. A partir d'ara, i com fem habitualment, podreu estar al cas d'aquestes novetats al butlletí setmanal Actualitat CSC.

Veure publicacions