Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

És l'hora d'incorporar els costos a la gestió dels nostres hospitals?

Per donar resposta a aquesta pregunta el CSC organitza una jornada gratuïta, només cal omplir la inscripció, on es donaran les diferents visions sobre el benchmarking de costos hospitalaris i s'analitzaran diferents factors que hi poden influir, tot de la mà d'experts en la matèria. Ja es pot consultar el programa i realitzar la inscripció a aquesta trobada que se celebrarà el pròxim 24 de gener a la sala Àgora del Cosmocaixa de Barcelona

Més informació

Experts explicaran iniciatives i estratègies per millorar la qualitat de l'atenció en la pròxima sessió tècnica CSC

La trobada serà el pròxim 19 de gener, comptarà amb les exposicions del director del servei d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'Hospital de Sant Pau i del Centre Cochrane Iberoamericà, Xavier Bonfill, i del professor de l'àrea de Sistemes i Serveis Sanitaris de l'Escola Andalusa de Salut Pública, Sergio Minué. És necessària inscripció per aforament de la sala

més informació


Activitat Consorci

Avui s'entreguen els premis a la qualitat en sanitat

La Fundació Avedis Donabedian, en col·laboració amb diverses entitats, atorguen premis a l'excel·lència en qualitat. Enguany el premi CSC en Integració Assistencial serà per OSI Tolosaldea del Servei Basc de Salut (Osakidetza)

Llegir més

La comunicació institucional i la RSC, a la propera sessió oberta de Comunicació

El 9 de febrer, el director de Comunicació i Relacions Institucionals del Gran teatre del Liceu, Joan Corbera, i l'expert en responsabilitat social corporativa, Josep Mª Canyelles, explicaran les seves experiències en una nova Open Communication Talks del CSC. L'accés és gratuït, només cal realitzar la inscripció, i la sessió es farà de 14 a 16 hores tot dinant

Llegir més


Informació patronal CAPSS

UCf presentarà els seus tallers i itineraris formatius per a directius i comandaments del sector en una jornada al febrer

Sota el títol Construint més aprenentatges, expandint més coneixement UCf presentarà, el pròxim 13 de febrer a l'Hospital del Mar de Barcelona, un programa de 24 tallers i diferents itineraris formatius, específicament dirigits a directius i comandaments dels sectors sanitari i social, per aquest 2017. Aquesta jornada inaugural del 6è Programa Update Directiu, gratuïta però que requereix inscripció, comptarà amb diverses ponències i una taula rodona. 

Més informació

Aprovat el primer Pla d’acreditació i qualificació professional

El DOGC 7276 publica l'ACORD GOV/164/2016, de 27 de desembre, pel qual s'aprova el primer Pla d'acreditació i qualificació professionals 2016-2018. Amb aquesta mesura es preveu que aquelles persones amb necessitats de qualificar-se professionalment puguin accedir a processos d'avaluació i acreditació de competències adquirides a través de la seva experiència professional i/o formació no formal. El Pla ha estat elaborat pels departaments d'Ensenyament i de Treball, Afers Socials i Famílies, sota la coordinació del Consell Català de Formació Professional i es pot consultar en aquest mateix web en l'apartat "Àrees d'actuació".

veure document

Noves circulars informatives de CAPSS

La circular 17.16 informa sobre la compatibilitat de dos llocs de treball assistencials en el sector públic sanitari o en determinats serveis socials per part dels metges, la circular 01.17 recull l'ampliació de la durada del permís de paternitat en els casos de naixement, adopció o acollida i la circular 02.17 informa sobre el salari mínim interprofessional per l'any 2017.

Més informació


T'interessa

Coneix els atles interactius de variacions de la pràctica mèdica del SISCAT

L'AQuAs ha impulsat els atles interactius de variacions de la pràctica mèdica perquè els professionals del SISCAT tinguin una eina que permeti identificar, descriure i reduir la variabilitat que pugui resultar en un major benestar, qualitat i valor dels recursos disponibles.

Més informació

Nova guia per mesurar els objectius dels plans de salut locals

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ha publicat una nova guia per avaluar els objectius plantejats als plans de salut dels municipis, una publicació que es complementa amb la guia per a l'elaboració d'un pla de salut local que van difondre l'any 2013. 

Més informació

Actes i jornades

  • 17 de gener Barcelona. Debat científic. La salut comunitària: estratègia de qualitat, impacte i confluència. >>més
  • 24 de gener Barcelona. Jornada Benchmarking de costos CSC. >>més
  • 9 de febrer Barcelona. Open Communication Talks: Aprenent d'altres sectors, Comunicació Institucional i RSC. >>més
  • 15 de febrer Barcelona. II Jornada d'Infermeria Clínica. >>més
  • 2 i 3 de març California. Migrant Labor and Global Health Conference>>més
  • 3 de març Barcelona. XX Jornada sobre el càncer de mama.>>més
  • 8 a l'11 de juny Barcelona. L'Altre Festival. >>més
  • 16 al 20 d'octubre Anvers, Bèlgica. 10th European Congress on Tropical Medicine and International Health (ECTMIH)>>més


Publicacions oficials

DOGC

Decret Llei 6/2016, de 27 de desembre, de necessitats financeres del sector públic en pròrroga pressupostària

Decret 331/2016, de 20 de desembre, pel qual s'estableixen els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2015, mentre no entrin en vigor els del 2017

Ordre TSF/341/2016, de 30 de novembre, per la qual s'estableix el calendari de festes locals a la Comunitat Autònoma de Catalunya per a l'any 2017.

Ordre SLT/338/2016, de 12 de desembre, per la qual s'actualitza l'annex del Decret 196/2010, de 14 de desembre, del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).

Resolució SLT/2953/2016, de 20 de desembre, per la qual es declara la vigència dels certificats d'acreditació dels centres d'atenció hospitalària aguda.

ACORD GOV/160/2016, de 20 de desembre, pel qual es prorroga l'Acord GOV/183/2013, de 23 de desembre, pel qual es declara d'interès públic el desenvolupament d'un altre lloc de treball de caràcter assistencial en el sector públic sanitari o en determinats serveis socials per part del personal mèdic.

 

BOE

Reial decret 742/2016, de 30 de desembre, pel que es fixa el salari mínim interprofessional per al 2017.

Ordre HFP/1970/2016, de 16 de desembre, per la que es modifica el Pla General de Comptabilitat Pública, aprovat per Ordre EHA/1037/2010, de 13 d'abril.

Resolució de 12 de desembre de 2016, de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, per la que s'actualitza l'annex I de l'Ordre SCO/2874/2007, de 28 de setembre, per la que s'estableix els medicaments que constitueixen excepció a la possibilitat de substitució pel farmacèutic  amb subjecció a l'article 86.4 de la Llei 29/2006, de 26 de juliol, de garanties i ús racional de medicaments i productes sanitaris.Ofertes de treball

Treballa amb nosaltres

Des del Consorci de Salut i Social de Catalunya t'informem de les darreres ofertes publicades a la nostra pàgina web:

Podeu consultar el nostre web per estar al dia de les ofertes.

Més informació