Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

El CSC us desitja un bon nadal i un feliç any 2017

Des del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) us enviem els nostres millors desitjos per l'any 2017 i esperem que gaudiu de les festes nadalenques. 

El butlletí Actualitat CSC s'atura per nadal i el tornareu a rebre el pròxim 11 de gener. Podeu seguir informats de l'actualitat del sector sanitari i social al nostre Twitter i a la nostra web.

Bon nadal!

Nadala CSC


Activitat Consorci

El CSC es reuneix amb el president de la Generalitat de Catalunya

El passat dimecres 14 de desembre el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, la consellera de la Presidència, Neus Munté, i el secretari del Govern, Joan Vidal, van mantenir una trobada amb el president del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Manel Ferré, i el director general del CSC, José Augusto García Navarro. A la reunió es va tenir l'oportunitat de transmetre'ls les inquietuds i preocupacions del sector, i es van tractar els principals temes d'actualitat en els àmbits sanitari i social. Durant la trobada es va mostrar per ambdues parts la disposició i bona entesa per tal de seguir avançant en la millora del sector. 

Llegir més

La integració assistencial i l'atenció a la població immigrant, eixos del seminari commemoratiu dels 20 anys del SEPPS

La celebració de l'aniversari va servir per mostrar la tasca del Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS) del CSC i per escoltar a experts en les principals línies de recerca. 

Llegir més

La trobada de salut pública del CSC aborda el debat sobre les vacunes

Quines vacunes s'han de posar i quines no? Quins drets i deures tenim els ciutadans sobre les vacunes? Aquestes preguntes han estat i estan al carrer i als mitjans de comunicació, per això el CSC li va dedicar la seva darrera trobada de salut pública d'aquest 2016, on es van aclarir algunes d'aquestes qüestions. 

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Noves circulars informatives de CAPSS

La circular 15.16 recull la informació sobre les activitats preventives que han de desenvolupar les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social a Catalunya durant l'any 2017 i la circular 16.16 recull la previsió d'increments retributius per als empleats del sector públic de la Generalitat.

Veure circulars

​Ordre de qualificacions i habilitació professional dels auxiliars d'atenció a la dependència

El DOGC núm.7270 del 20 de desembre de 2016, recull  l'ORDRE TSF/334/2016, de 12 de desembre, per la qual es regula la qualificació professional del personal auxiliar d'atenció a les persones en situació de dependència i es convoca el procés d'habilitació excepcional per a professionals amb 55 anys o més a 31 de desembre de 2015. 

Veure DOGC


T'interessa

#ParlemNeCaganers, una nova campanya per trencar el tabú sobre la incontinència fecal

L'Associació Catalana d'Ostomitzats (ACO), l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) i l'Associació per la Incontinència Anal (ASIA) han engegat una nova campanya per acabar amb el gran desconeixement i el tabú que existeix sobre la incontinència fecal i les seves causes. Pots trobar més informació i fer-ne difusió a les xarxes socials amb l'etiqueta #ParlemNeCaganers.

Més informació

Durant el 2016 s'han creat 100.000 noves apps de salut

Research2guidance ha publicat els resultats del seu darrer estudi sobre aplicacions mòbils en salut: mHealth App Developer Economics 2016. Entre les xifres hi destaca que durant aquest any 2016 s'han creat 100.000 noves aplicacions i que les malalties que compten amb un major nombre d'apps són les cròniques, en concret la diabetis és la que més en té.

Veure estudi

Nou estudi sobre la percepció i coneixement dels diabètics respecte a la seva malaltia i el tractament

La revista Farmacéuticos Comunitarios ha publicat un nou article per conèixer la situació actual pel que fa a l'ús de medicaments, la realització de controls, l'estat de salut i la percepció que tenen sobre la seva malaltia els diabètics.

Veure article

Actes i jornades

  • 24 de gener de 2017. Barcelona. Jornada Benchmarking de costos CSC. >>més
  • 9 de febrer de 2017. Barcelona. Open Communication Talks: Aprenent d'altres sectors, Comunicació Institucional i RSC. >>més
  • 2 i 3 de març de 2017. California. Migrant Labor and Global Health Conference>>més
  • 3 de març del 2017. Barcelona. XX Jornada sobre el càncer de mama.>>més
  • 8 a l'11 de juny del 2017. Barcelona. L'Altre Festival. >>més
  • 16 al 20 d'octubre del 2017. Anvers, Bèlgica. 10th European Congress on Tropical Medicine and International Health (ECTMIH). >>més


Publicacions oficials

DOGC

Decret 327/2016, de 13 de desembre, de concessió de la Medalla i de la Placa Josep Trueta al mèrit sanitari.

Ordre TSF/334/2016, de 12 de desembre, per la qual es regula la qualificació professional del personal auxiliar d'atenció a les persones en situació de dependència i es convoca el procés d'habilitació excepcional per a professionals amb 55 anys o més a 31 de desembre de 2015.

Resolució TSF/2835/2016, d'1 de desembre, per la qual s'adapten diversos nomenaments a la nova estructura del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Resolució TSF/2806/2016, de 7 de desembre, per la qual es determinen les activitats preventives que han de desenvolupar les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social a Catalunya durant l'any 2017.Ofertes de treball

Treballa amb nosaltres

Des del Consorci de Salut i Social de Catalunya t'informem de les darreres ofertes publicades a la nostra pàgina web:

Podeu consultar el nostre web per estar al dia de les ofertes.

més informació