Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

Estan compromesos els professionals de la salut?

Encara queden algunes places per la jornada gratuïta, però que requereix inscripció, sobre el compromís dels professionals que se celebrarà dimarts vinent 22 de novembre al recinte modernista de Sant Pau. Es presentaran els resultats de l'estudi Opina, realitzat a gairebé 30.000 professionals de 20 institucions sanitàries sense ànim de lucre. També hi haurà un espai de conversa i debat amb la participació de responsables d'entitats i empreses d'altres sectors referents en aquest àmbit, que a partir de la seva experiència conversaran entorn del compromís dels professionals.

Més informació

Les millors experiències i el benchmarking col·laboratiu centraran la primera jornada de Benchmarking CSC / ARQ

L'acte se celebra l'1 de desembre i al final del mateix es farà el lliurament de reconeixements als millors resultats. Ja es pot consultar el programa d'aquesta jornada gratuïta però que requereix inscripció per aforament limitat.

Més informació


Activitat Consorci

El CSC participa al 9è Congrés Europeu de Salut Pública

El SEPPS ha presentat quatre comunicacions amb resultats de recerca en integració de serveis sanitaris a Catalunya i Amèrica Llatina, desenvolupada amb els associats.

Llegir més

Més de 150 persones a la primera jornada del CSC sobre el nou model d'atenció social

Experts en atenció centrada en la persona i en l'àmbit social han abordat des de diferents perspectives cap a on es dirigeix el nou model d'atenció a la gent gran i a les persones dependents.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

UCF inicia un programa per a professionals de Cuba

Conjuntament amb Consultoria i Gestió del Consorci de Salut i Social de Catalunya i la FUB Fundació Universitària del Bages (campus Manresa de la UCC), UCF desenvoluparà un programa semipresencial sobre assajos clínics per a professionals de Cuba.

El projecte, que compta amb el suport de la OPS - OMS, permetrà que un grup de professionals d'organitzacions de salut cubanes puguin aprofundir en els models de treball en assajos clínics, a través d'entitats de referència catalanes.

Reunió Mesa Negociadora per a la revisió del I Conveni Col·lectiu sanitat concertada

El passat dimecres 9 de novembre es va constituir la Mesa de Negociació per a la revisió del I Conveni Col·lectiu de treball dels hospitals d'aguts, centres d'atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental concertats amb el Servei Català de la Salut. En la reunió es van prendre una sèrie d'acords respecte a la composició de la Mesa i la presidència. T'interessa

Perspectives de la indústria farmacèutica en l'accés a fàrmacs innovadors

Un nou estudi revela les perspectives de la indústria sobre el desenvolupament i accés al mercat de fàrmacs innovadors, específicament oncològics, i s'exposen les seves propostes per a millores futures. 

Més informació

Una nova plataforma mòbil permet als pacients amb insuficiència cardíaca millorar la gestió i seguiment de la seva malaltia

Hearten és un projecte finançat per la Unió Europea que ha creat una plataforma mòbil que permet als pacients amb insuficiència cardíaca millorar la gestió i seguiment de la seva malaltia amb tots els agents implicats en aquesta.

Veure vídeo

Nou manual per desenvolupar l'estratègia de salut a totes les polítiques a nivell local

L'associació municipalista anglesa Local Government Association ha elaborat un manual amb les claus per desenvolupar l'estratègia Health in All Policies (HiAP) en l'àmbit local.

Més informació

Actes i jornades

  • 7 al 26 de novembre. Barcelona. Fall Institute in Health Policy and Management>>més
  • 18 de novembre. IgualadaIX Workshop d'actualitzación en Salut Mental i Drogodependències. >>més
  • 21 i 22 de novembre. Barcelona. XX Congrés Internacional sobre TB UITB-2016. >>més
  • 22 de novembre. Palamós. Nova edició de cinema ètic a SSIBE: "El maltractament a la gent gran, una realitat invisible". >>més
  • 24 de novembre. Barcelona. Jornada de valoració del dany corporal i mediació. >>més
  • 25 de novembre. Barcelona. Jornada de debat: Els Adolescents, dins i fora de la xarxa. >>més
  • 1 de desembre. Barcelona. Seminario: iatrogenia y medicina defensiva. >>més
  • 14 de desembre. Barcelona. Jornada dels 25 anys al servei del Sistema Nacional de Salut de Catalunya. >>més
  • 2 i 3 de març de 2017. California. Migrant Labor and Global Health Conference>>més
  • 3 de març de 2017. Barcelona. XX Jornada sobre el càncer de mama.>>més


Publicacions oficials

DOGC

Resolució 319/XI del Parlament de Catalunya, relativa a l'Informe de fiscalització 33/2015, sobre les empreses públiques, consorcis, fundacions i entitats autònomes no administratives de la Generalitat de Catalunya, anàlisi dels comptes corresponent als exercicis 2011 i 2012.

Ordre GAH/297/2016, de 27 d'octubre, per la qual es crea el Comitè per a l'Elaboració del Codi Ètic del Servei Públic de Catalunya. DOGC núm. 7244 - 10.11.2016

Edicte de 7 de novembre de 2016, pel qual se sotmet a informació pública el Projecte d'ordre per la qual s'actualitza l'annex del Decret 196/2010, de 14 de desembre, del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).

Correcció d'errades a la Resolució SLT/2381/2016, de 19 d'octubre, per la qual s'obre la convocatòria per al 2017 per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per al finançament de diferents programes i accions instrumentals inclosos en el Pla estratègic de recerca i innovació en salut 2016-2020 (DOGC núm. 7235, de 27.10.2016).

BOE

Reial Decret 424/2016, d'11 de  novembre, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica dels departaments ministerials.