Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

Celebrat el plenari de la patronal CAPSS

El passat 21 de setembre més de 70 directors i professionals van acudir a la sessió plenària de la patronal del CSC, on es va presentar oficialment al nou secretari general

 

Llegir més


Activitat Consorci

La propera trobada de Salut Pública del CSC profunditzarà en la salut comunitària

La trobada tindrà lloc el proper 6 d'octubre i comptarà amb la participació de tres professionals que parlaran sobre Atenció primària i salut comunitària. L'acció comunitària com a instrument de millora de la salut.

Llegir més


Informació patronal CAPSS

El Consell de Relacions Laborals aprova impulsar la introducció de mesures concretes sobre el temps de treball remunerat a la negociació col·lectiva

El Consell de Relacions Laborals ha aprovat la proposta d'impulsar la introducció d'un conjunt de mesures sobre el temps de treball remunerat a la negociació col·lectiva. Aquestes mesures tenen l'objectiu de racionalitzar els horaris per contribuir a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de les persones i, en especial, afavorir la igualtat entre homes i dones. 

Més informació

UCf impulsa un model estratègic en l'àrea de la formació i el desenvolupament

Unió Consorci Formació (UCf) considera que la formació pot jugar un paper encara més directe i estratègic en la professionalització i la millora de l'excel·lència dels professionals i de les organitzacions de salut i social. Per aquest motiu, s'encarrega de l'acompanyament a les organitzacions en la integració de la formació en l'estratègia corporativa, a través de la col·laboració en projectes com el disseny i impuls d'itineraris d'aprenentatge, la definició de sistemes de gestió per competències i l'elaboració de plans de formació.

Més informació

Finalitza la roda de benchmarking que UCf ha realitzat amb la direcció corporativa de Formació d'Osakidetza, el IACS i la Escuela Andaluza de Salud Pública

Unió Consorci Formació (UCf) ha celebrat trobades de benchmarking per separat amb la Direcció Corporativa de Formació d'Osakidetza, el Instituto Aragonés de Ciencias de la Salud (IACS), i la Escuela Andaluza de Salud Pública. En tots els casos amb l'objectiu de compartir les diferents línies de treball en formació i desenvolupament dels professionals de les organitzacions de salut que cada entitat representa en els seus respectius territoris. Així, s'han compartit els dissenys d'itineraris formatius, l'enfocament metodològic que s'utilitza per a incidir en el desenvolupament de competències, les estratègies didàctiques i tecnològiques que s'estan introduint per apropar el coneixement al lloc de treball, la professionalització dels formadors interns, etc.

L'experiència ha permès contrastar que les línies de formació estratègiques impulsades en els diferents àmbits territorials són molt semblants, i alhora ha facilitat deixar la base d'una relació institucional que afavorirà el desenvolupament d'iniciatives i projectes conjunts.T'interessa

Obertament presenta un estudi sobre l'estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya

El proper 30 de setembre, Obertament presentarà al Palau de la Generalitat l'estudi L'estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya 2016, fruit d'una investigació entre aquesta entitat, la Universitat Autònoma de Barcelona i Spora Sinergies. L'estudi mostra els factors psicosocials relacionats amb l'estigma i la discriminació que pateixen les persones amb un trastorn mental a Catalunya.

Més informació

La SCGiG realitzarà una jornada perquè la gent gran conegui el seu grau de fragilitat i s'informi

Amb motiu del dia internacional de la Gent Gran, la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG) vol incidir en la conscienciació de la fragilitat i els seus riscos. Per això, organitzen una jornada simultània a diferents llocs de Catalunya aquest dissabte 1 d'octubre on professionals de la salut i de l'àrea social de diverses disciplines faran, entre altres activitats, una valoració gratuïta de la fragilitat de les persones grans que s'hi apropin, i els hi donaran els consells pertinents en cada cas. 

Més informació

Presentació de l'Associació Catalana d'Informàtics de la Salut al CSC

UNITSS, l'Associació Catalana d'Informàtics de la Salut, s'ha fundat recentment i han realitzat la seva primera presentació al Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). La presidenta d'UNITSS, Anna Benavent, i un dels membres de la seva junta, Javier Grueso, han explicat a la Comissió de Gestió Salut del CSC que amb aquesta nova associació "volem omplir un buit del sector" que permeti "unificar criteris" i generar un espai de col·laboració amb l'Administració i entre els diferents professionals dels sistemes d'informació de l'àmbit de la salut. Un nou ens, per tant, que també serà un òrgan consultiu i informatiu, on es realitzaran trobades i jornades. Una iniciativa de la qual us anirem informant en aquest mateix butlletí.


Celebració de la Setmana Commemorativa del Dia Mundial de la Salut Mental a Girona i Comarques

L'Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, l'Institut d'Assistència Sanitària, la Fundació Drissa i la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines, celebren del 3 al 10 d'octubre una setmana commemorativa del Dia Mundial de la Salut Mental a Girona i comarques. La setmana, sota el lema Prevenció. La clau de l'equilibri, esta plena d'actes que conviden a la reflexió, debat i reivindicació entorn la salut mental i la Declaració d'Hèlsinki, que reconeix la promoció de la salut mental, així com la prevenció i el tractament de les malalties mentals com a objectius fonamentals per a la protecció i la millora del benestar i la qualitat de vida.

Més informació

Actes i jornades

 • 29 de setembre. Manresa. 12a Jornada pel dia mundial de l'alzheimer. >>més
 • 4 d'octubre. Sabadell. V Jornada la Salut Mental la fem entre tots: "Influència de l'ambient en la Salut Mental". >>més
 • 6 al 8 d'octubre. Oviedo. XIX Jornadas REAP. Red Española de Atención Primaria. >>més
 • 14 d'octubre. Terrassa. V Jornada Saludable: Prevenir el càncer amb dieta i activitat física. >>més
 • 14 d'octubre. Terrassa. I Jornada de la unitat d'al·lèrgia. Al·lèrgia a medicaments: actualització i criteris de derivació. >>més
 • 18 d'octubre. Barcelona. XXVIII Jornades Tècniques de l'Institut Guttmann. >>més
 • 17, 18 i 19 d'octubre. Barcelona. Curso sobre la gestión de la Terapéutica Farmacológica entre la Atención Primaria de Salud y los Hospitales. >>més
 • 21 d'octubre. Terrassa. II Jornada d'Atenció Primària i Nefrologia: Diagnòstic precoç i prevenció de la malaltia renal crònic. >>més
 • 21 d'octubre. Barcelona. Jornada És possible crear oceans blaus a la sanitat? >>més
 • 24 d'octubre. Barcelona. VI Taller de malalties emergents. >>més
 • 25 d'octubre. Santa Coloma de Gramanet. I Jornada de Bioètica de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant: adequació de l'esforç terapèutic. >>més
 • 27 d'octubre. Badalona. XXVI Jornada dels Serveis de Farmàcia dels Hospitals Comarcals. >>més
 • 27 d'octubre. Mataró. II Jornada TIC Atenció Primària. >>més
 • 27 i 28 d'octubre. Barcelona. I Congrés d'Infermeres Directives de Catalunya >>més
 • 7 al 26 de novembre. Barcelona. Fall Institute in Health Policy and Management>>més
 • 9 al 12 de novembre. Vienna, Austria. 9th European Public Health Conference>>més
 • 4 de novembre. Terrassa. XX Workshop de Psiquiatria. Conducta suïcida: cap a on mirem? >>més
 • 10 de novembre. Girona. 3r Congrés de la Professió Mèdica. >>més
 • 10 de novembre. Barcelona. Jornada Drets i suports: transformant la tutela.
 • 18 de novembre. Igualada. IX Workshop d'actualitzación en Salut Mental i Drogodependències. >>més
 • 21 i 22 de novembre. Barcelona. XX Congrés Internacional sobre TB UITB-2016. >>més
 • 1 al 3 de març de 2017. California. Migrant Labor and Global Health Conference. >>més


Publicacions oficials

DOGC

ORDRE TSF/240/2016, de 20 de setembre, per la qual es garanteix el servei d'atenció telefònica d'urgències i d'emergències que presten a la població les empreses regulades pel Conveni col·lectiu del sector de contact center (centre d'atenció multicanal).

ORDRE SLT/241/2016, de 6 de setembre, de modificació de l'Ordre SLT/25/2014, de 3 de febrer, per la qual s'actualitza la regulació dels fitxers que contenen dades de caràcter personal del Departament de Salut i de les entitats vinculades o que en depenen, per la creació del fitxer Plataforma de salut digital.

ORDRE SLT/242/2016, de 29 d'agost, per la qual s'estableixen les tarifes màximes per a l'any 2016 dels serveis d'atenció integral a l'acondroplàsia, altres displàsies i trastorns del creixement que contracti el Servei Català de la Salut.

ORDRE SLT/243/2016, de 29 d'agost, per la qual s'estableix per a l'any 2016 la tarifa màxima dels serveis de litotrípsia que contracti el Servei Català de la Salut.

ORDRE SLT/244/2016, de 29 d'agost, per la qual s'estableixen per a l'any 2016 les tarifes màximes dels serveis de diàlisi realitzats pels centres i establiments sanitaris d'àmbit no hospitalari que contracti el Servei Català de la Salut.

ORDRE SLT/245/2016, de 29 d'agost, per la qual s'estableixen per a l'any 2016 les tarifes màximes de determinades tècniques de teràpia respiratòria domiciliària que contracti el Servei Català de la Salut.

ORDRE SLT/246/2016, de 29 d'agost, per la qual es determinen, per a l'any 2016, els preus unitaris de l'atenció psiquiàtrica i de salut mental.

ORDRE SLT/247/2016, de 29 d'agost, per la qual s'estableixen per a l'any 2016 les tarifes màximes dels serveis de rehabilitació ambulatòria, rehabilitació domiciliària i logopèdia que contracti el Servei Català de la Salut.

ORDRE SLT/248/2016, de 29 d'agost, per la qual es determinen per a l'any 2016 els preus unitaris per a la contraprestació de l'atenció hospitalària i especialitzada.

ORDRE SLT/249/2016, de 29 d'agost, per la qual s'estableixen per a l'any 2016 les tarifes màximes dels serveis de transport sanitari no urgent que contracti el Servei Català de la Salut.

ORDRE SLT/250/2016, de 29 d'agost, per la qual es determina, per a l'any 2016, la càpita mitjana corresponent al sistema de contraprestació de l'atenció especialitzada familiar i comunitària i de salut pública en l'àmbit de l'atenció primària.

 Ofertes de treball

Treballa amb nosaltres

Des del Consorci de Salut i Social de Catalunya t'informem de les darreres ofertes publicades a la nostra pàgina web:

Podeu consultar el nostre web per estar al dia de les ofertes.

Més informació