Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaActivitat Consorci

Recupera les presentacions de les jornades i sessions del CSC

Arriben les vacances d'estiu i és un bon moment per mirar enrere i recuperar tota la informació útil que s'ha generat en les diferents sessions i trobades organitzades pel CSC, totes elles centrades en el sector salut i social i a les que han assistit centenars de professionals

Llegir més

El CSC participa en la definició del projecte de 'big data' per a la recerca i la innovació en salut a Catalunya

Ahir es va celebrar una jornada de difusió que forma part del procés participatiu amb experts en el qual el CSC hi va participar mitjançant la directora de l'Àrea Associativa, Concepción Camacho

Llegir més

Obert el període de propostes per a les sessions tècniques 2016-2017 del CSC

Un cop finalitzades les sessions d'aquest curs i per planificar les següents s'obre a tothom que vulgui col·laborar unes setmanes de reflexió per copsar els temes d'interès i els ponents adequats per les properes sessions

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Nou Butlletí Projecte Àgora

En el butlletí d'aquest mes, destaquem els quatre articles de RH al món i l'anàlisi de l'app Hightrack, que és un gestor de tasques basat en la metodologia Getting Things Done que té l'objectiu de fer millorar la productivitat dels usuaris. I en l'espai unitat de coneixement s'aborda com funcionen els programes de referència de candidatures. 

Accedir al butlletí

La qualificació dels professionals del sector d'atenció a la dependència

El passat dia 12 de juliol va tenir lloc una reunió convocada pel Departament de Treball, Afers Socials i Família per informar sobre les accions que la Generalitat de Catalunya durà a terme per tal de promoure la qualificació i l'acreditació dels treballadors i treballadores dels serveis d'atenció a les persones amb dependència. També es van tractar els aspectes més rellevants de la proposta d'ordre per la qual es regula la qualificació professional del personal auxiliar d'atenció a les persones en situació de dependència i es convoca el procés d'habilitació excepcional per a professionals amb 55 anys o més.


La DGIT dicta criteri tècnic sobre la quota de reserva de llocs de treball per a persones amb discapacitat

La Direcció General de la Inspecció de Treball i Seguretat Social ha dictat el criteri tècnic 98/2016 sobre actuacions de la Inspecció de Treball en matèria de quota de reserva de llocs de treball per a persones amb discapacitat.

Veure el criteri


T'interessa

Diverses entitats lamenten l'aprovació de l'ús policial de pistoles elèctriques en persones amb problemes de salut mental

Salut Mental Catalunya (SMC), l'aliança entre la Federació Salut Mental Catalunya i AMMFEINA Salut Mental Catalunya, la Federació Veus (Federació Catalana d'Entitats de Salut Mental en 1a persona) i Obertament (de la qual el CSC n'és fundador) han lamentat que la setmana passada la Comissió d'Interior del Parlament aprovés  l'autorització de les pistoles elèctriques per part dels cossos policials i que es legitimés el seu ús en les persones amb trastorn mental. 

Més informació

Deu fonaments per a una norma catalana de la prescripció infermera

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona ha recollit en una infografia quin són els 10 fonaments que ha de contemplar la norma catalana de la prescripció infermera i que quedaven reflectits en el preacord amb el Govern anunciat el 31 de març de 2016.

Més informació

Nou protocol de reproducció humana assistida

El Departament de Salut ha realitzat un acord amb diverses entitats per crear un nou protocol de reproducció humana assistida (RHA) a Catalunya que garanteixi l'accessibilitat de totes les dones a la cartera de serveis de la RHA als centres sanitaris públics.

Més informació

Índex de Qualitat de la Prescripció Farmacèutica

El CatSalut ha actualitzat aquesta eina per mesurar la dimensió científic-tècnica de la qualitat de la prescripció farmacèutica. L'objectiu final és fomentar l'ús dels fàrmacs més cost-efectius i reduir la variabilitat en l'abordatge terapèutic de les patologies més prevalents.

Accedir a l'eina

Publicada la guia sobre antídots per als centres hospitalaris de Catalunya

El Departament de Salut ha presentat la Guia d'antídots per als centres hospitalaris de Catalunya, que vol ser una eina útil per als professionals per tal de poder respondre de manera ràpida i coordinada en el cas d'una intoxicació.

ACCEDIR A LA GUIA

Edició especial de la revista 'Eurohealth' pel 20 aniversari de la Carta de Ljubljana sobre la reforma de la Salut a Europa

La publicació Eurohealth ha llançat un número especial amb motiu dels 20 anys de la Carta de Ljubljana, considerada una fita en la reflexió sobre els sistemes de salut. Així, aquesta edició gira al voltant de les prioritats per a l'enfortiment dels sistemes de salut i la regió europea de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Accedir a la revista

Nou informe sobre registres de pacients i de resultats en salut

Ja es pot veure l'informe del II Workshop GeCoFarma, sobre Registres de pacients i de resultats en salut on s'especifica la metodologia, missió i conclusions de la jornada celebrada entorn aquesta qüestió.

ACCEDIR A L'INFORME

Informació destacada de l'evolució de la gestió del SAAD

Al Portal de la Dependència de l'Imserso s'ha actualitzat la informació sobre l'estat de la gestió del SAAD (Sistema para la Autonomía y Atención a la Dependencia) amb data 30 de juny.

Més informació

Actes i jornades

  • 18 al 21 de juliol. Madrid. Interoperabilidad para la Salud Digital. Organitza HL7 i CEU Universitat de San Pablo. >>més
  • 18 al 22 de juliol. Huelva. Assistència sanitària en crisis humanitàries. La crisi dels refugiats a Europa i Orient Mitjà. >>més
  • 7 al 26 de novembre. Barcelona. Fall Institute in Health Policy and Management >>més


Publicacions oficials

DOGC

Ordre SLT/186/2016, de 5 de juliol, per la qual es prorroga la validesa dels carnets d'aplicadors de tractaments de desinsectació, desinfecció i desratització (DDD).

Resolució SLT/1679/2016, de 29 de juny, per la qual es nomenen els membres dels consells de direcció de les regions sanitàries del Servei Català de la Salut.

Resolució SLT/1654/2016, de 15 de juny, de nomenament de la senyora Caridad Pontes García com a gerent d'Harmonització Farmacoterapèutica de l'Àrea del Medicament del Servei Català de la Salut.

 

BOE

Reial decret 279/2016, de 24 de juny, sobre acreditació d'instituts d'investigació biomèdica o sanitària.