Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

El CSC denuncia l'ús polític del sistema sanitari i exigeix responsabilitats davant les greus declaracions en les converses filtrades entre l'OAC i el ministre d'Interior

El CSC va emetre ahir un comunicat on considera intolerable que des de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) s'hagi anat a "destruir el sistema sanitari" i reclama prendre mesures que protegeixin el sistema sanitari català davant aquests atacs al més aviat possible. També es recorda que la salut de les persones és un dret fonamental que no pot dependre de decisions partidistes ni polítiques, i que els professionals sanitaris han patit la crisi econòmica mantenint l'alta qualitat del sistema i malgrat els atacs polítics que ara s'han posat de manifest. A més, el CSC assenyala que, segons les converses filtrades, l'OAC hauria fonamentat diferents investigacions al sector sanitari en base a prejudicis contra gerents i alts càrrecs d'institucions i entitats sanitàries, inclòs el propi CSC

Accedir al comunicat

Demà es realitza la trobada de salut pública sobre el zika i altres arbovirosis

El CSC celebra demà de 14h a 16h una nova trobada de salut pública, en aquesta ocasió amb dos experts que exposaràn sobre els controls i riscos dels arbovirosis, inclòs el zika. La sessió és gratuïta però requereix inscripció prèvia 

Més informació


Activitat Consorci

Sense pressupostos no podem avançar

El CSC s'ha adherit, junt amb altres entitats sanitàries i socials, a un comunicat conjunt liderat per Salut Mental Catalunya per lamentar que el Parlament català no hagi arribat a un acord per aprovar els pressupostos. També es recorda que la situació posa en perill l'atenció a les persones més vulnerables que es fa des de les entitats que treballen amb aquest grup de població i eixampla l'escletxa de la desigualtat

Llegir més

El CSC participa al 6th European Conference on Migrant and Ethnic Minority Health

400 investigadors, professionals i gestors de salut de 35 països, i representats d'organismes internacionals, van assistir a aquest congrès on el Servei d'Estudis del CSC va participar al comitè científic, al jurat del premi al millor pòster i presentant resultats de la línia de recerca en immigració i salut

Llegir més


Informació patronal CAPSS

Constituïda la comissió sectorial d’ocupació i igualtat

Avui s'ha constituït formalment la comissió sectorial d'ocupació i igualtat del I Conveni Col·lectiu de la sanitat concertada amb l'objectiu principal d'avaluar i/o revisar la situació de l'ocupació i la igualtat en el sector. 

 

La DGITSS publica un nou criteri tècnic

La Direcció General de la Inspecció de Treball i Seguretat Social ha fet públic el Criteri Tècnic nº 97/2016 sobre el desplaçament de treballadors en el marc d'una prestació de serveis transnacional.


Prorrogats els terminis de sol·licitud d’incentius per reducció de la sinistralitat laboral

El BOE de 23 de juny publica l'Ordre ESS/1003/2016, de 22 de juny, per la qual es prorroguen els terminis per a la presentació de les sol·licituds i la remissió dels informes-proposta dels incentius corresponents a l'exercici 2015, a l'empara del Reial Decret 404/2010, de 31 de març pel qual es regula l'establiment d'un sistema de reducció de cotitzacions per contingències professionals a les empreses que hagin contribuït especialment a la disminució i prevenció de la sinistralitat laboral.

 

 T'interessa

La revitalització de l'Atenció Primària del futur

La semFYC ha elaborat un nou document que vol contribuir a la transformació de la situació de l'actual Atenció Primària, prioritzant el seu paper central dins el sistema de salut.

Accedir al document

Publicat un nou informe sobre la gestió de les associacions de pacients

La Fundación Más Que Ideas ha elaborat l'estudi Análisis de la gestión de los retos internos en las asociaciones de pacientes que té l'objectiu d'analitzar la gestió de les associacions identificant les seves principals dificultats i oportunitats.

Veure informe

Resultats de les enquestes de satisfacció dels CSMA del CatSalut 2016

El CatSalut ha publicat la informació dels resultats de les enquestes de satisfacció dels assegurats del CatSalut en l'atenció a la salut mental ambulatòria (CSMA).

Veure resultats

Recull de recursos sobre l'envelliment i la malaltia en les persones amb discapacitat o dependència

DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha elaborat un recull de recursos i publicacions que proporcionen informació sobre les característiques del procés d'envelliment i les necessitats d'atenció social i de salut de les persones amb discapacitat i/o dependència.

Accedir al recull

UCf publica un nou dossier sobre gamificació en l'àmbit sanitari

Els serious games són una eina potent tant per a l'adquisició de nous coneixements com per a provocar canvis de comportaments en les persones que hi participen. Sota aquest principi, UCf ha publicat el dossier Serious Games for Health dedicat a aquest tema. El document elaborat conjuntament amb el CISARC - Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic de la Fundació Universitària del Bages, Campus Manresa de la UVic-UCC i l'Observatori Internacional de la Funció Docent (OBIP-UB),  que analitza i reflexiona sobre el joc seriós en l'àmbit sanitari, i dóna orientacions per al disseny d'aquest tipus d'activitats.

Veure dossier

Actes i jornades

  • 7 i 8 de juliol. Girona. Curs de l'apoderament i la promoció de la Salut.>>més
  • 18 al 21 de juliol. Madrid. Interoperabilidad para la Salud Digital. Organitza HL7 i CEU Universitat de San Pablo. >>més
  • 18 al 22 de juliol. Huelva. Assistència sanitària en crisis humanitàries. La crisi dels refugiats a Europa i Orient Mitjà. >>més


Publicacions oficials

DOGC

ORDRE SLT/168/2016, de 25 de maig, de modificació de l'Ordre SLT/25/2014, de 3 de febrer, per la qual s'actualitza la regulació dels fitxers que contenen dades de caràcter personal del Departament de Salut i de les entitats vinculades o que en depenen.

DECRET LLEI 4/2016, de 21 de juny, de recuperació parcial de la paga extraordinària i addicional del mes de desembre de 2012 del personal del sector públic de la Generalitat de Catalunya i altres mesures urgents en matèria de personal.

RESOLUCIÓ SLT/1550/2016, de 16 de juny, de cessament i nomenament de membres del Consell de Direcció de la Regió Sanitària Lleida del Servei Català de la Salut.

RESOLUCIÓ SLT/1545/2016, de 20 de juny, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per al finançament a entitats privades sense afany de lucre que realitzin actuacions en l'àmbit de la salut per a la prevenció de la infecció per VIH/sida corresponents als anys 2016 i 2017.

Nota Informativa relativa a l'ACORD GOV/82/2016, de 21 de juny, pel qual s'aprova el Codi de conducta dels alts càrrecs i personal directiu de l'Administració de la Generalitat i de les entitats del seu sector públic, i altres mesures en matèria de transparència, grups d'interès i ètica pública.

 

 Ofertes de treball

Treballa amb nosaltres

Des del Consorci de Salut i Social de Catalunya t'informem de les darreres ofertes publicades a la nostra pàgina web:

Podeu consultar el nostre web per estar al dia de les ofertes.

Més informació