Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

El CSC impulsa l'Atenció Centrada en la Persona a sis centres més de Catalunya

Després d'una primera fase a 2015 on sis centres residencials van començar a treballar amb aquest model d'Atenció Centrada en la Persona (ACP) sota la supervisió i assessorament del CSC, ara sis centres més s'han incorporat a aquest canvi de model social cap a una atenció més digna que es basa en les necessitats específiques de la persona atesa.

 

Llegir més


Activitat Consorci

La darrera sessió tècnica CSC del curs abordarà el repte de la coordinació assistencial entre nivells d'atenció

La trobada serà demà 16 de juny, comptarà amb les exposicions de dues investigadores del Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS) i es presentaran els principals resultats de la recerca realitzada durant els darrers 10 anys pel Grup d'Avaluació de la Integració Assistencial (GAIA)

Llegir més


Informació patronal CAPSS

L'ICAM mostra les dades actualitzades sobre incapacitat temporal

El passat divendres 3 de juny es van presentar, en el marc del Consell Assessor de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (ICAM), els informes sobre "La incapacitat temporal a Catalunya 2015" i sobre "L'evolució dels indicadors de la incapacitat temporal Gener-Març 2016"

El Govern ratifica l’acord per retornar la paga extra del 2012

El Govern ha ratificat l'Acord de la Mesa General de Negociació de l'Empleat Públic de l'Administració de la Generalitat del darrer 9 de juny, que permetrà abonar la propera tardor als empleats públics un percentatge equivalent a 38 dies de la paga. Això suposa aproximadament un 21% dels imports deixats de percebre com a conseqüència de la supressió de la paga extraordinària del mes de desembre de 2012.

 


Publicada la informació sobre els professionals sanitaris col·legiats

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat la informació sobre el nombre de professionals sanitaris en situació de col·legiats a Espanya.

Més informació


T'interessa

Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut

El Govern ha aprovat el Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut 2016-2020, instrument de planificació i coordinació que defineix les línies generals de la recerca i innovació en salut del Departament de Salut per als propers anys. 

Més informació

Arriba la 2a edició del Premi "Espais saludables"

La Societat Catalana de Mediació en Salut convoca la segona edició del Premi Espais saludables que vol reconèixer iniciatives que fomentin la millora de la qualitat de la comunicació, la gestió dels conflictes i les relacions personals entre professionals, usuaris i/o familiars en qualsevol tipologia d'establiments de salut.

Llegir més

Novetats formatives per a docents

Unió Consorci formació (UCf) ha llençat un nou catàleg d'oferta formativa en la seva línia estratègica d'escola de formadors i docents interns. Dins d'aquesta oferta formativa cal destacar el curs d'entrenaments d'instructors en simulació clínica, dirigit a les organitzacions que creuen en la simulació com a metodologia per a potenciar el desenvolupament competencial i la seguretat dels pacients. 


Presentats els resultats sobre com ens agradaria ser cuidats

Cuidar com ens agradaria ser cuidats. Sota aquest títol s'ha presentat l'estudi i els resultats sobre com ens agradaria que ens cuidessin, un treball de l'Obra Social la Caixa que té com a objectiu recollir les percepcions, desitjos, preferències i temors davant una possible necessitat de donar o rebre cures.

Accedir als resultats

Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltractament envers les persones grans

Avui 15 de juny se celebra el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l'Abús i el Maltractament envers les Persones Grans. L'Organització de les Nacions Unides (ONU) estima que entre el 4% i el 6% de la gent gran d'arreu del món ha patit algun tipus d'abús i maltractament, per això cal reforçar la conscienciació de ciutadans i professionals.

Més informació

Un nou estudi revela com seran els principals hospitals públics del futur

El Centre per a la Investigació en Gestió de la Innovació en el Sector Sanitari (CRHIM), en una iniciativa conjunta de l'IESE i Accenture, ha realitzat un estudi on es proposa la transformació dels principals hospitals públics europeus amb l'objectiu de preparar-los per a afrontar els reptes de futur.

Veure l'estudi

Actes i jornades

  • 17 de juny. Palamós. XIII Jornada de la Societat Catalana de Cirurgia Major Ambulatòria (SCCMA). Organitza Societat Catalana de Cirurgia Major Ambulatòria i la Fundació Hospital de Palamós. >>més
  • 17 de juny. Barcelona. 1a Jornada ITCOIB. Apropant la tecnologia als professionals >>més
  • 21 de juny. Granollers. Jornada d'Ètica Assistencial del Vallès Oriental. >>més
  • 22 de juny. Barcelona. II Jornada EHealth e innovación en gestión de la salud y social. >>més
  • 29 de juny. Barcelona. Lliçó magistral de primavera. Veure el que ens surt a compte. Com apreciar millor els beneficis socials immaterials de les polítiques i indústries en les quals no intervé la salut pública. >>més
  • 7 i 8 de juliol. Girona. Curs de l'apoderament i la promoció de la Salut. >>més
  • 18 al 21 de juliol. Madrid. Interoperabilidad para la Salud Digital. Organitza HL7 i CEU Universitat de San Pablo. >>més
  • 18 al 22 de juliol. Huelva. Assistència sanitària en crisis humanitàries. La crisi dels refugiats a Europa i Orient Mitjà. >>més


Publicacions oficials

DOGC

DECRET 262/2016, de 7 de juny, de reestructuració del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.

ACORD GOV/75/2016, de 7 de juny, pel qual s'aprova el Pla estratègic de recerca i innovació en salut 2016-2020.

EDICTE de 24 de maig de 2016, pel qual se sotmet a informació pública el Projecte d'ordre per la qual es prorroga la validesa dels carnets d'aplicadors de tractaments de desinsectació, desinfecció i desratització (DDD).

 Ofertes de treball

Treballa amb nosaltres

Des del Consorci de Salut i Social de Catalunya t'informem de les darreres ofertes publicades a la nostra pàgina web:

Podeu consultar el nostre web per estar al dia de les ofertes.

Més informació