Actualitat CSC

CSC. Consorci de Salut i Social de CatalunyaDestaquem

Últimes places per a la sessió sobre compra pública innovadora i estratègies per a obtenir finançament europeu

Durant la jornada, que organitza el SACAC i se celebrarà el 19 de maig al recinte modernista de Sant Pau, es mostraran experiències i les vies per a l'obtenció de finançament del fons FEDER per a projectes de compra pública innovadora i R+D+i. Ja es pot consultar el programa i fer la inscripció

Més informació

Consulta ja el programa de la Jornada COMSalut

La trobada sobre el projecte Comunitat i Salut: Atenció Primària i Comunitària (COMSalut) se celebrarà el pròxim 2 de juny a la seu del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i comptarà amb les visions dels professionals, de les entitats proveïdores i de l'administració local. Ja es pot consultar el programa, cal recordar que tot i ser una jornada gratuïta, es requereix fer la inscripció

Més informació


Activitat Consorci

La propera sessió tècnica del CSC abordarà la democratització de la planificació i gestió del sistema sanitari

El pròxim dijous 26 de maig se celebrarà aquesta trobada, oberta a tothom, sota el títol: Els que planifiquen són usuaris dels serveis? Com democratitzar la planificació i gestió del sistema sanitari públic?

Llegir més

El CSC participa en el seminari de consulta final de l'OMS sobre la integració de serveis de salut a Europa

Més de 170 participants de tota Europa van debatre a Copenhaguen els passats 2 i 3 de maig, sobre la necessitat de millorar la integració en la provisió de serveis de salut per millorar la qualitat de l'atenció. La Dra. María Luisa Vázquez, directora del servei d'estudis del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va participar com a experta en el seminari Final consultation on the European framework for action on integrated health services delivery organitzat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Llegir més


Informació patronal CAPSS

UCF publica un nou dossier sobre formació i docència a les organitzacions sociosanitàries i de salut

Sota el lema El perquè de la simulació en la formació continua dels professionals de la Salut, Unió Consorci i Formació (UCF) ha publicat un nou dossier on explica les bondats de la simulació com a metodologia per a la formació contínua dels professionals. En l'elaboració ha col·laborat el CISARC - Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic de la Fundació Universitària del Bages, el Campus Manresa de la UVic-UCC i l'Observatori Internacional de la Funció Docent (OBIP-UB).

Veure dossier

Nova edició del Butlletí Projecte Àgora

En el butlletí d'aquest mes, destaquem la celebració de l'acte de lliurament de la VIII edició del Premi Factor Humà Mercè Sala que tindrà lloc demà a l'auditori de CaixaForum a Barcelona. En l'espai anàlisis d'un web, s'analitza el Glassdoor, un portal de valoracions d'empreses fetes de forma anònima pels seus empleats i ex empleats amb la idea de dur la 'transparència' als processos de selecció i a les polítiques de persones a les organitzacions i en l'espai unitat de coneixement s'aborden les eines d'autoconeixement en l'àmbit laboral.

BUTLLETÍ

Obligació de registre de la jornada de cada treballador i treballadora

La patronal CAPSS posa a disposició la circular 05.16, que se centra en la resolució de la Dirección General de Empleo a partir de la consulta realitzada per la Inspecció de Treball i Seguretat Social per aclarir si existeix obligació de registre de jornada per als treballadors i treballadores a temps complert si no realitzen hores extraordinàries. 

Circular


T'interessa

Segueix l'actualitat de la prescripció infermera

A la pàgina web del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Catalunya s'actualitzen les informacions que apareixen sobre la regulació de la prescripció infermera, així com les accions que es realitzen al respecte.

WEB del COIB

Darreres informacions sobre el virus zika a Catalunya

El Departament de Salut ha emès recentment un nou comunicat en relació als darrers casos dels virus zika detectats en el territori català. Al CSC li dedicarem l'última trobada de salut pública abans d'estiu a aquesta qüestió

Comunicat

Obertament i el Grup Barnils presenten nous informes sobre el tracte de la salut mental als mitjans de comunicació

Aquest dimarts, Obertament i el Grup Barnils van presentar a Barcelona dos nous informes del seu observatori de mitjans i salut mental. L'anàlisi sobre els mites i estereotips repassa els casos que més han fet parlar sobre salut mental, notícies positives, negatives, i quina secció és la que més estigmatitza la salut mental, entre altres dades d'interès. A l'informe sobre salut mental i violència la mirada es centra en com utilitzen la salut mental els mitjans en els casos on s'ha donat algun tipus de violència.

Llegir més

Nova instrucció per la implantació del CMBD-AEA

Nova Instrucció 4/2016 del CatSalut, d'implantació del conjunt mínim bàsic de dades d'atenció especialitzada ambulatòria (CMBD-AEA), que entrarà en vigor l'1 de juliol del 2016.

Instrucció

El CatSalut i l'Ajuntament de Barcelona aproven les inversions per omplir el Centre Fòrum

L'objectiu de la iniciativa aprovada pel CatSalut i l'Ajuntament de Barcelona és apropar serveis sanitaris als veïns de Ciutat Vella i Sant Martí, que fins ara s'havien de desplaçar fora de la seva àrea de referència. Amb el desplegament d'aquest projecte, el Centre Fòrum del Parc Salut Mar posarà en funcionament un centenar de llits de serveis de salut mental, sociosanitaris i de rehabilitació ambulatòria.

Llegir més

Nou protocol de monitoratge i maneig de la salut física de persones amb TMG

El Servei Murcià de Salut ha publicat un nou protocol de monitoratge i maneig de la salut física de les persones amb trastorn mental greu (TMG) en les unitats de rehabilitació de salut mental d'adults.

PROTOCOL

Publicada una revisió teòrica sobre l'atenció centrada en la persona en els serveis gerontològics

La Fundación Pilares ha publicat els principals capítols de la revisió teòrica que Teresa Martínez ha fet de la seva tesi doctoral sobre l'atenció centrada en la persona en els serveis gerontològics. 

Accedir al document

Actes i jornades

  • 8, 9 i 10 de juny. Madrid. XXV Congreso Derecho y Salud. >>més 
  • 14 al 17 de juny. Barcelona. V Congrés del Tercer Sector Social >>més
  • 14 al 17 de juny. Oakland, California. 11th Summer Institute on Migration and Global Health. >>més


Publicacions oficials

DOGC

Resolució TSF/1129/2016, de 26 d'abril, per la qual es dóna publicitat a les subvencions públiques concedides pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, durant l'any 2015.

Acord Gov/51/2016, de 3 de maig, pel qual s'aprova el Pla anual de cooperació al desenvolupament per al 2016. Ofertes de treball

Treballa amb nosaltres

Des del Consorci de Salut i Social de Catalunya t'informem de les darreres ofertes publicades a la nostra pàgina web:

 

Podeu consultar el nostre web per estar al dia de les ofertes.

Més informació